Siyaset Silahlı gruplara ev sahipliği yapıldı

Silahlı gruplara ev sahipliği yapıldı

10.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Suriye muhalefetinin silahlı güçlerinin katıldığı Antalya Zirvesine tepki gösteren CHP’li Koç, “Türkiye nefret merkezi oldu” dedi

Silahlı gruplara ev sahipliği yapıldı

Suriye’deki muhalefetin silahlı gruplarının cuma günü Antalya’da Müslüman Kardeşler ağırlıklı bir Yüksek Askeri Konsey ve sembolik bir genelkurmay başkanı seçtiği ‘Antalya zirvesi’ne CHP tepki gösterdi, diplomatik kaynaklar ise Türkiye’de Suriyelilere vize uygulanmadığını, dolayısıyla böyle bir toplantıya engel olunamayacağını bildirdi.
Antalya toplantısının Türkiye’de nasıl yapıldığı tartışma konuşu oldu. Diplomatik kaynaklar toplantıyla ilgili Türkiye’de Suriyelilere vize uygulanmadığı için toplantıya engel olma durumlarının olmadığını kaydetti. Türkiye’den toplantı için bir izin alınmadığı öğrenilirken, daha önceki dönemlerde Suriyeli muhaliflerin Türkiye’de değişik zamanlarda toplantılar yaptığı, bunun da o toplantılar kapsamında değerlendirilebileceği belirtildi.
CHP ise toplantıya büyük tepki gösterdi. CHP?Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Milliyet’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Türkiye, Suriye’deki iç çatışmanın doğrudan tarafı olma konumunu açıktan sürdürüyor. Defalarca ulusal çıkarlarımıza uygun olmadığını, Türkiye’ye faydası olmadığını ifade ettik. Türkiye, muhalefetin silahlı yapısının kendi içerisindeki organizasyonuna evsahipliği yapıyor. Bunun yanlış olduğunu, Türkiye’nin çıkarlarına uymadığını söyledik. Türkiye, kendi topraklarında bu unsuları konuşlandırıyor, onların eğitimini, organizasyonunu, lojistiğini sağlıyor.

‘Bize kalan nefret olacak’
Türkiye, bölgede çok uzun yıllar sürecek bir nefret merkezi haline geldi. Eninde sonunda Türkiye’ye yönelik kalıcı bir kin, nefret, öfke miras kalacak bize. Suriye topraklarından değişik manzaralar izliyoruz. Yerlere yatırılıp kurşuna dizilen çocukları görüyoruz. Suriye’nin kendi sorununu kendi halletmesi gerekir. Türkiye’nin silahlı boyutta, taraflardan birinin yanında yer alması doğru değil.
Patriot’ların savunma amaçlı olduğu söyleniyor. Patriot’ların asıl konuşlandırılış amacı nedir? Kumandası Türkiye’de olmadığı açık. Doğrudan daha geniş planda İsrail odaklı bir başka çatışmanın gerçekleşmesi durumunda İsrail’in güvenliğini sağlayacak bir konumda olduğu belirtiliyor. Son olarak Mossad bağlantılı bir internet sitesi ‘Teşekkürler Türkiye’ diye haber kaleme aldı. Sonumuz hayrolsun.”