Siyaset Şişli Belediyesi'nden gönderilen ilginç bülten

Şişli Belediyesi'nden gönderilen ilginç bülten

27.07.2013 - 14:32 | Son Güncellenme:

CHP seçmeni İstanbul’da Sarıgül’ü görmek istiyor!

Şişli Belediyesinden gönderilen ilginç bülten

Şişli Belediyesi Basın Bürosu'ndan bugün internet siteleri, gazeteler ve televizyonların haber merkezlerine ilginç bir bülten geçildi.
Altında Basın Bürosu yazılı bültende CHP seçmeninin yerel seçimlerde Mustafa Sarıgül'ün adaylığını desteklediğini gösteren bir anket sonucu yeralıyordu.
Yerel seçimlere doğru, partilerin göstereceği adaylarla ilgili tartışmaların öne çıktığı bir dönemde gönderilen, 'ilginç' bülten şöyle:

Haberin Devamı

Konsensus Araştırma Şirketi tarafından yayınlanan son anket sonuçlarına göre, CHP seçmeni, yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Mustafa Sarıgül’ü görmek istiyor.

Konsensus Araştırma ve Danışmanlık Şirketi’nin her ay yaptığı seçim anketlerinin Temmuz ayı verileri açıklandı. 26 Haziran-24 Temmuz 2013 tarihleri arasında İstanbul’un 39 ilçesinde 23 bin kişiyle gerçekleştirilen araştırmada, çarpıcı sonuçlar göze çarpıyor.

Ankete göre, 2014 yerel seçimlerinde oyunu Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) vereceğini söyleyen seçmenlerin yüzde 76’sı “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olmasını istersiniz” sorusuna “Mustafa Sarıgül” cevabını veriyor. Sarıgül’ü yüzde 8,2 ile Uğur Dündar, yüzde 6,5 ile Muharrem İnce, yüzde 3,3 ile Can Ataklı ve yüzde 2,5 ile Gürsel Tekin takip ediyor.

Haberin Devamı

Aynı araştırma sonuçlarına göre, yerel seçimlerde CHP’ye oy vermeyeceğini söyleyen seçmenlerin %35,1’i de, Mustafa Sarıgül’ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olması halinde CHP’ye oy vereceğini ifade ediyor.

Şişli Belediyesinden gönderilen ilginç bülten

Uğur Dündar'dan ankete cevap
Uğur Dündar anketle ilgili şu açıklamayı yaptı;
'Siyasete girmeyeceğime ve yerel yönetim seçimlerinde aday olmayacağımı birçok kez açıkladım. Ancak buna rağmen adımın anketlere dahil edilmesini gülümseyerek izliyorum, ardındaki amacı gayet iyi biliyorum. Aday olsaydım, halkın kime tevecüh göstreceğini bu anketi yapan ve yaptıranlar da gayet iyi bilirler. Bundan hiç kuşku duymasınlar.' dedi