Siyaset Sivas’ta ikinci parti BBP oldu

Sivas’ta ikinci parti BBP oldu

01.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhur İttifakı’na kısmi destek vererek büyükşehirler ile bazı illerde aday göstermeyen BBP, kurucu lideri merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun memleketi Sivas’ın dışında varlık gösteremedi. BBP, Sivas’ta belediye başkanlığı seçiminde ikinci parti oldu.

Sivas’ta ikinci parti BBP oldu

BBP, 2017 referandumunda Cumhur İtitfakı’na destek vermiş ve 2018 genel seçiminde ise adayları AK Parti listesinden gösterilmişti. 2014 yerel seçiminde yüzde 1.42 oy alarak, Isparta’nın Şarkikaraağaç, Sivas’ın Germenek ile Kırıkkale’nin Keskin ilçesi ve bazı beldelerde belediye başkanlığını kazanmıştı. BBP, bu seçimde büyükşehir belediye başkanlıklarına aday göstermeyerek, 30 büyükşehirde Cumhur İttifakı’nı destekleme kararı aldı. Ayrıca Rize ve Osmaniye ile Doğu ve Güneydoğu’daki bazı iller ile HDP’nin güçlü olduğu ilçelerde aday çıkarmama kararı aldı.

Haberin Devamı

Türkiye genelinde yüzde 0.35 oranında oy alan BBP’nin, il genel meclisindeki oy oranı yüzde 1.5 civarında kaldı. BBP’nin adayı Doğan Ürgüp, Yazıcıoğlu’nun memleketi Sivas’ta yüzde 36.3 oranında oy alarak ikinci oldu. BBP, il bazında belediye başkanlığı kazanamadı.