Siyaset SİYASET

SİYASET

28.02.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Aydın hakkındaki gensoruya evet

SİYASET

Aydın hakkındaki gensoruya evet

ANKARA Milliyet

FP'nin Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın hakkında deprem konutlarında yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması, TBMM Genel Kurulu'nda dün reddedildi.
Bakan Aydın, devletin zarara uğratılmadığını savunarak, "Bölgede depremzedeler için yapılanlar deprem konutu değil, deprem villasıdır" dedi. Muhalefetin kendisini "acemi bakan" olarak nitelemesine karşın, deprem konutlarına ilişkin organizasyonun üstesinden kısa sürede gelmeyi başardığını ifade eden Aydın, "İhaleyi alan firmalara 'soyguncu, iflas etmiş' denildi. Bunlara ihaleyi verdik de bu prefabrik konutları 1.5 ayda cinlerle periler mi yaptı?" diye sordu.
Devletin bu işten karlı çıktığını savunan Aydın, "Türkiye'nin en kaliteli binaları orada yükseliyor. Deniz manzaralı yüksek yerlerde yapılanların fiyatları 60 - 70 milyar lirayı buluyor. Bunlar ilk iki yılı ödemesiz 20 yıl vadeyle veriliyor. Bu da 30 - 40 milyar liralık bir ek gelir demektir" diye konuştu.
Aydın, bir sure okuyarak, "Cenab - ı Allah bizi bilerek zan altında bırakan insanlardan eylemesin" dedi.
ANAP Grup Başkanvekili Zeki Çakan da, afet kararnamelerine zaman zaman gerekli özenin gösterilmediğini kaydetti.

İşkembeden atmışlar
MHP Kocaeli Milletvekili Kemal Köse, Aydın'ın büyük başarılara imza attığını iddia ederek, "Bakan Aydın'a gensoru değil, teşekkür plaketi verilmeli" dedi.
Muhalefet milletvekilleri ise, "Burası miting alanı değil", "İhalenin yağlısını sen aldın galiba" diye laf attılar. Köse, iddiaların temelsiz olduğunu ve "işkembe -i kübra"dan atıldığını öne sürdü.

Tehdit edildik
FP'li önerge sahibi Veysel Candan, Aydın'ın kendilerini tehdit ettiğini vurgulayarak, "Elime bir not geldi. 'Eğer şahsımı hedef alırlarsa ben de ne yapacağımı bilirim' demiş. Bu gibi tehditlere aldırış etmeyeceğimizi ifade etmek istiyorum" dedi. Candan, "İnsan bir usulsüzlük yaparken biraz usturuplu olur" derken konuşma süresi uzatılmayınca, "Kahrolsun böyle adalet, yıkılsın böyle adalet" diyerek kürsüyü terkettti.



SİYASET