Siyaset Siyaset kavga alanı değildir

Siyaset kavga alanı değildir

13.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Siyaset bir kavga alanı değildir. Siyaset zenginleşme aracı da değildir. Bütün dünyada siyasetin varlık nedeni topluma hizmet etmektir” dedi.

Siyaset kavga alanı değildir


Kartal Belediyesi’nin yeni hizmet binası, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle açıldı. Kılıçdaroğlu, burada şunları söyledi:
Siyaset zenginleşme aracı da değildir. Bütün dünyada siyasetin varlık nedeni topluma hizmet etmektir. Siyasal partiler toplumlara nasıl hizmet edeceklerini anlatırlar. Vatandaş da ona göre oyunu kullanır. Ama eğer siyaseti siyasetçinin zenginleşmesi üzerine kurarsanız kaybeden vatandaş olur. Eğer bugün 6 milyon 200 bin insanımız işsizse 17 milyon insanımızın aylık geliri 200 liranın altındaysa siyaset kurumuna büyük görev düşüyor.

‘Din ile uğraşılmaz’
Siyaset kurumu halkın dini ile ibadeti ile inancı ile uğraşmaz. Siyaset kurumu halkın etnik kimliği ile uğraşmaz. Siyaset kurumu halkın yaşam tarzı ile uğraşmaz. Bunlar ayrı şeyler. Kişinin etnik kimliği, kişinin inancı, kişinin yaşam tarzı onun onurudur. Ona siyaset kurumu müdahale etmez. Etmemelidir zaten. Eğer birisi işsizse siyasetçinin görevi ona iş bulmaktır. Eğer birisi yoksulsa onun yoksulluğunu gidermektir. Eğer bunu yapabilirsek bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi, gerçek anlamda siyaseti getirmiş oluruz. Bizim amacımız bu.”

Personelle yemek yedi
Gerginlik ve kavga istemediklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Kavga istemiyoruz ama birisi yanlış yaptığı zamanda birisinin, ‘Arkadaş sen yanlış yapıyorsun’ deme hakkının olması lazım. Demokrasi bunun üzerine inşa edilmiştir. Neden kavga ediyoruz? Hangi gerekçe ile kavga ediyoruz? Bunları bir tarafa bırakmalıyız. Siyaset bir dayanışmadır. İnsanız hepimiz. Komşumuz açken rahat uyuyabilir miyiz? Önce komşumuzun kimliğine mi bakacağız ona yardım etmek için? İnancına mı bakacağız ona yardım etmek için? Yaşam tarzına mı bakacağız ona yardım etmek için? Hayır kesinlikle hayır” değerlendirmesinde bulundu.
Konuşmanın ardından Kartal Belediyesi’nce “Kardeş Kentler” dayanışması kapsamında Erzincan’ın Altınbaşak ve Çağlayan belediyelerine bağışlanan birer çöp toplama aracı, Kılıçdaroğlu tarafından teslim edildi.
Araç tesliminin ardından Kartal Belediyesi yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, burayı gezdikten sonra, belediye personeli ile yemek yedi.

Haberin Devamı

Ekşi’de soruları yanıtladı

Ekşi Sözlük’te soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu’na bir kişi “Ağrı’da olanları öğrenmek için Demirtaş’ın çağrısına uyup, Bahçeli ile oraya gider misiniz?” diye sordu. Kılıç”Demirtaş’ın çağrısına yanıt vermek için olayların ayrıntısını öğrenmeliyiz” dedi.