Siyaset Siyasette belden aşağı vurulmamalı

Siyasette belden aşağı vurulmamalı

14.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kaset iddiası ve Demirtaş’ın evinin basılması konusunda “Aşağılık bir yöntem” ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, ihraç edilen hâkim ve savcılar için de “Aklımızda ciddi sorular var” dedi

Siyasette belden aşağı vurulmamalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17-25 Aralık savcılarının meslekten ihraç edilmesine ilişkin olarak, “Eğer siyasal iktidarın beklentileri çerçevesinde hareket edilmişse, o yargıya zarar verir. Umarım böyle bir şey yoktur” dedi. Kılıçdaroğlu, MHP’li Meral Akşener’e yönelik kaset iddiası ve HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın evinin basılmasına ilişkin olarak, “Çok çirkin ve aşağılık bir yöntem” ifadesini kullandı.
Kılıçdaroğlu, partisinin Mersin ve Karaman programı öncesinde özel uçağında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
DOSYAYI KAPATAN HÂKİM VE SAVCILAR İÇİN NE YAPILACAK?: (17/25 Aralık dosyasını yürüten hâkim ve savcıların ihracına ilişkin olarak) İhraç kararında eğer siyasal iktidarın beklentileri çerçevesinde hareket edilmişse, o yargıya zarar verir. Umarım böyle bir şey yoktur. 17/25 Aralık olayları bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğuna tanık olduğumuz olaylardır. Asıl faillerin yargılanmayıp yolsuzluğu ortaya çıkaranların meslekten ihraç edilmesi, haklı olarak kafamızda ciddi sorulara yol açmaktadır. Umarım siyasetin gölgesinde böyle bir karar alınmamış olsun. Merak ettiğimiz konulardan birisi de şu; 17/25 Aralık dosyasını kapatan hakim ve savcılar için ne yapılacak?
HALKIMIZ AFFETMEZ: (Meral Akşener’e yönelik kaset iddiası ve Selahattin Demirtaş’ın evinin aranmasına ilişkin olarak) Çok çirkin ve aşağılık bir yöntem. Demirtaş’ın evinin aranması da başlı başına bir skandal. Siyaset, toplumun sorunlarını çözme sanatıdır. Belden aşağı vuruşlar ahlaki değil. İddia sahibi kişilerin de medyadan dışlanması lazım. Etik değerlere önem veren medya anlayışı bu tür söylemlere kapı aralamamalı, tam tersine onları medyadan dışlaması gerekir.
BİZİ İZLEMEYE DEVAM ETSİNLER: (Davutoğlu’nun taksicilerin araçların yenilenmesinde ÖTV alınmayacağı vaadine ilişkin olarak) Araçların yenilenmesinde sadece ÖTV değil, ÖTV ve KDV’nin alınmaması lazım. Bu zaten bizim daha önce dile getirdiğimiz vaatlerimizden birisi. Davutoğlu demek ki yeni öğrendi. Kaldı ki bu talep, taksiciler tarafından yıllardır dile getiriliyor. CHP’nin vaatleri çıkınca baktılar sıkışıyorlar, şimdi dile getiriyorlar. Bizi izlemeye devam etsinler.
DIŞ POLİTİKA İFLAS ETTİ: (Libya’da bir Türk gemisinin bombalanmasına ilişkin olarak) Bir gemimizin bombalanması ne demektir, eskiden bombalanabilir miydi. Ne derdi Davutoğlu, ‘gücümüzü test etmeyin’. Test ettiler. Uçağımızı düşürdüler, gemimizi bombaladılar. Gücü test edilen değil doğrudan hedef haline gelen bir ülkeyiz şu anda. Gönderdiğimiz büyükelçi bile kabul edilmiyor. Bu, dış politikanın iflası demektir.

Haberin Devamı

Çikita muza ezdirmeyeceğiz
Kılıçdaroğlu, Mersin programı kapsamında Anamur’da düzenlediği miting öncesi, Libya’da bombalı saldırıya uğrayan gemide yaşamını yitiren 3. kaptanın ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Sosyal yardımlar kesilirmiş... Ya niye keselim? Köşeyi dönenler duysun, vurguncular duysun. Sosyal yardımları kesmeyeceğiz, en az iki katına çıkartacağım. Sözüm söz 4 yılın sonunda bu ülkede hiçbir aile, ‘ben yoksulum’ demeyecektir. Asla ve asla Anamur muzunu çikita muzuna ezdirmeyeceğiz.
Kılıçdaroğlu, Gülnar’daki mitinginde ise, “Ermenek ve Soma’yı hiç unutmadık. Madenin altına inenleri de en iyi ben bilirim. Bu kardeşiniz madenci kardeşlerinizle beraber kutladı yılbaşını. Onların sorunlarını sadece ve sadece CHP dile getirdi, getirmeye devam edecek” dedi.

Haberin Devamı

‘6 milyon işsiz var dışarıdan işçi getiriyor’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin’deki programının ardından Karaman’a geçerek Aktekke Kent Meydanı’nda halka seslendi. Kılıçdaroğlu, Türkiye’de 6 milyon 250 bin işsiz olduğunu ancak Hükümet’in “Yabancıların çalıştırılması hakkında kanun tasarısı”nı meclise sevk edildiğini belirterek “Kardeşim sen ülkeni düşünüyorsan, önce kendi ülkendeki işsize iş bul.” dedi.
Kılıçdaroğlu, Karaman’da yaptığı konuşmada “6 milyon 250 bin işsizim var. Dışarıdan adam getirecek Türkiye’de çalıştıracak. Desinler ki böyle bir kanun tasarısı sevk etmedik.
Hani bir güzel atasözümüz var ya ‘Ayranı yok içmeye’ diye başlar. Onun gibi... Yav kardeşim sen ülkeni düşünüyorsan, önce kendi ülkendeki işsize iş bul. Sen onu bırakmışsın.
Onun oyunu çantada keklik sanıyor. Sırtına da binsem de, dövsem de, nasıl olsa bana oy verecek diyor” ifadelerini kullandı.

‘Çiftçi ekmiyor’
Hollanda’nın Konya’dan yüzölçümü olarak küçük olduğunu fakat yıllık tarım ihracatı ürünün 120 milyar dolar olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, üretmek için Türkiye’nin hiçbir şeyinin eksik olmadığını kaydetti.
Kılıçdaroğlu, “Neyi eksik? Namuslu siyaseti eksik. Halkı düşünen siyaseti eksik. Cebini düşünürse politikacı, vatandaş yoksullaşır. Son 10 yılda 2 Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor. Çünkü çiftçi diyor ki, ‘Ekersem zararlı’ diyor. Dünyanın en pahalı mazotunu çiftçiye veriyorsunuz” diye konuştu. Çiftçiye mazotu 1.5 liradan vereceğini yeniden hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Çifti mazotu 1.5 liraya alınca tatile mi gidecek, İsviçre’ye mi gidecek? Hortumculuk mu yapacak? Tarlaya gidecek, üretecek” dedi. n DHA