Siyaset Son dakika: CHP'nin Ankara adayı Yavaş: Yapacağımız ilk iş...

Son dakika: CHP'nin Ankara adayı Yavaş: Yapacağımız ilk iş...

15.01.2019 - 14:03 | Son Güncellenme:

Ankara'daki aday tanıtım toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Mansur Yavaş da harcadığı her kurşun hesabını Ankaralılara ve millete verecek. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz" dedi. Seçimi kazanması durumunda makam aracı sayısını azaltacağını söyleyen CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş, "İlk yapacağımız iş araçların çakar ışıklarını sökmek olacak" dedi. Yavaş’ın seçim şarkısı ve sloganı da belli oldu. Slogan olarak “İzan, Nizam, İrfan” seçilirken, logosunda “Mansur: Bereket ve Huzur” ifadeleri yer aldı. Yavaş'ın seçim şarkısı ise 'Yavaş yavaş Ankara' oldu.

Son dakika: CHPnin Ankara adayı Yavaş: Yapacağımız ilk iş...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ATO Congresium'da düzenlenen aday tanıtım toplantısına katıldı.

Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada, "Ankara'nın kaderini değiştireceğiz. 21. yüzyılın en görkemli başkentlerinden biri olacak Ankara. Hiç kimsenin işine son verilmeyecek. Çalışanların güvencesi Mansur Yavaş olacak. Harcanan paranın hesabını vermek bizim görevimiz. Mansur Yavaş da harcadığı her kurşun hesabını Ankaralılara ve millete verecek. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. İnsanlarımızı seviyoruz ve sorunlarının çözümü için her türlü çabayı göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

YAVAŞ: KAVGAYA GELMİYORUZ

Daha sonra kürsüye çıkan Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, şunları söyledi:

Bizler kavgaya çatışmaya husumete gelmiyoruz. Kardeşliğimizi pekiştirmeye, huzurlu ve sağlıklı kent haline dönüştürmeye geliyoruz. Nefret dilini kendimizden uzak tutacağız. Bizler 31 mart akşamı seçimi kazandığımızda kendimizi zafer kazanmış saymayacağız. Bu savaş değil ki. Kim olursa olsun karşımızdakini bütün kimliklerden bağımsız sadece insan olarak görüceğiz. Ben kimsenin ekmeğiyle oynamayacağım. Hizmeti ihtiyaç ve aciliyet sırasına göre dağıtacağız.

ANKARA'NIN KÖYLÜSÜ ZENGİN OLACAK

Yatay mimariyi özendirip sağlıklı şehirler planlıyoruz. Köylerimizin birçoğuna güneş enerjisini monte edip köylerde yaşamalarını sağlayacağız. Ankara'yı betona değil yeşile boğacağız. Sokak hayvanlarının özgürce dolaşabileceği hayvanseverlerin de ulaşabileceği barınaklar yapcağız. Yurtdışından fidan ve ağaç getirme uygulamasına derhal son vereceğiz. Bizler Avrupa'nın köylüsünü değil Ankara'nın köylüsünü zengin edeceğiz.

Haberin Devamı

Rakiplerimin projeleriyle pek ilgilenmiyorum ama Ankara'nın doğru dürüst bir stadı yok. Ankaragücü ve Gençlerbirliği maçlarını dışarda yapıyor. Belediye başkanlığı belediye başkanlığı yapacak, kulübü de sizler yöneteceksiniz. Lisansı amatör sporcu olarak sporun tüm çeşitlerin destekleyeceği bir yapıyı oluşturacağız. Ankara'nın doğru dürüst stadı yok. 25 yıldır milli maç yok.

SEÇİM ŞARKISI VE SLOGANI BELLİ OLDU

CHP ve İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’ın seçim şarkısı ve sloganı belli oldu. Slogan olarak “İzan, Nizam, İrfan” seçilirken, logosunda “Mansur: Bereket ve Huzur” ifadeleri yer aldı. Yavaş'ın seçim şarkısı ise 'Yavaş yavaş Ankara' oldu.

GÖREVE BAŞLADIĞIMIZDA İLK İŞİMİZ…

İşsizliğin azalması için gerekli hamleleri yaparken diğer yandan turizmde çeşitliliği arttırmayı planlıyoruz. Kadınlara emeklilere gençlere çocuklara yaşlılara engellilere huzurlu ve mutlu yaşayabilecekleri Ankara vaat ediyoruz. Tarımı destekleyeceğiz, üretici ve alıcıyı buluşturacağız.

Haberin Devamı

Ankara'nın içini boşalttılar, kararttılar. Atatürk'ün bize emanet ettiği kenti tekrar yenibaştan inşa edeceğiz. Buradan söz veriyoruz, belediyedeki görevimize başladığımızda makam araçlarının sayılarını azaltacağız. İlk yapacağımız iş araçların çakar ışıklarını sökmek olacak. Özel işlerimize belediyenin araçlarıyla gitmeyeceğiz."

Son dakika: CHPnin Ankara adayı Yavaş: Yapacağımız ilk iş...

KILIÇDAROĞLU: KİMSE TÜRKİYE'Yİ TEHDİT EDEMEZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmadan öne çıkanlar ise şöyle:

100. yılında inşallah 2023'te Sayın Mansur Yavaş Ankara'yı yönetecektir. Ankara'da bir beton ormanıyla karşı karşıyayız. Ama bunu değiştireceğiz. Bunu kimle değiştireceğiz. Bir kişinin gücü ve iradesiyle değiştireceğiz. O kişi ve arkadaşları Ankara'yı çağdaş hale getirecek.

Ankara'nın kaderini değiştireceğiz. 21. yüzyılın en görkemli başkentlerinden biri olacak Ankara. Hiç kimsenin işine son verilmeyecek. Çalışanların güvencesi Mansur Yavaş olacak. Harcanan paranın hesabını vermek bizim görevimiz. Mansur Yavaş da harcadığı her kurşun hesabını Ankaralılara ve millete verecek. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. İnsanlarımızı seviyoruz ve sorunlarının çözümü için her türlü çabayı göstereceğiz.

Haberin Devamı

Trump'ın attığı tweet... ‘Türkiye'yi ekonomik olarak mahvederiz’ diyor. Bekledim ki en sert tepki iktidar kanadından gelsin. Ama gelmedi. Buradan açık ve net söylüyorum, bir sokak kabadayısının diliyle Türkiye'yi kimse tehdit edemez. Kimse şunu unutmasın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti egemen güçlerin lütfüyle kurulan bir devlet değildir.

TANK PALET FABRİKASI TEPKİSİ

Her şeyi sattılar. Şimdi sıra askeri fabrikaları satmaya geldi. Sakarya'da 1975 yılında kurulan Tank Paket Fabrikası satılıyor. Askeri fabrika yahu. 20 milyar dolarlık askeri fabrika.

Şimdi 9 soru soruyorum. Özelleştirme işlemleri için komisyon değer tespiti yapmış mıdır? Komisyon değer tespiti yaptıysa bu değer kaç lira? Fabrikanın özelleştirme işlemleri için ihale komisyonu oluşturuldu mu? İhale yapıldı mı, ne zaman ve nerede? hangi usule göre yapıldı? İhaleye kaç firma teklif verdi, verilen teklifler nelerdir? İhaleyi alan şirkete üretim ve satış garantisi verilmiş midir? Fabrikada çalışan askeri personel özelleştirmeden sonra çalışmaya devam edecek mi? Devam edeceklerse askerlerimiz ihaleyi alan Katar firmasının emrinde mi çalışacaktır. Tank palet yapacak BMC şirketinin yüzde 49.9'u Katarlılara kaça satıldı? Bu özelleştirmede bir ihale yapılmadıysa sebebi nedir?

Haberin Devamı

YSK'ya güvenmiyorsanız seçimlere girmeyin diyorlar. Biz halkımıza güveniyoruz. Biz sandık ittifakı yapacağız her partiden vatandaşlarımız oy verecek. Bizim belediye başkanlarımız kimseyi ötekileştirmeyecek. Pozitif ayrımcılığı gecekondu bölgelerinden başlatacaklar.