Siyaset Son dakika: Emekli Büyükelçi Deniz Bölükbaşı hayatını kaybetti

Son dakika: Emekli Büyükelçi Deniz Bölükbaşı hayatını kaybetti

21.03.2018 - 08:45 | Son Güncellenme:

Eski MHP Milletvekili, emekli büyükelçi Deniz Bölükbaşı, tedavi gördüğü hastanede 69 yaşında hayatını kaybetti. Bölükbaşı, uzun süredir hastanede tedavi görüyordu. Hastaneden açıklama geldi. Yapılan açıklamada,''Kanser tedavisi görüyordu son 48 saatte durumu ağırlaştı.'' ifadelerine yer verildi.

Son dakika: Emekli Büyükelçi Deniz Bölükbaşı hayatını kaybetti

DENİZ BÖLÜKBAŞI KİMDİR?

Haberin Devamı

1949 yılında Ankara’da doğdu. Millet Partisi kurucu lideri Osman Bölükbaşı'nın oğludur. TED Ankara Koleji ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1973 yılında Dışişleri Bakanlığı’na girdi. Dışişleri Bakanlığı’nda son görevi, Cenevre Dünya Ticaret Örgütü nezdinde Türkiye daimî temsilciliği idi. 1 Mart Tezkeresi sırasında Amerika ile görüşmelerde Türk tarafının heyet başkanlığını yaptı. Ankara eski milletvekili.

Dışişleri Bakanlığı'nın merkez teşkilatında çeşitli kademelerde görev yaptıktan sonra, Atina ve Bonn Büyükelçilikleri'nde Elçi Müsteşarlığı görevlerinde bulundu. Lizbon Büyükelçisi olarak görev yaptı. Dışişleri Bakanlığı Birinci Hukuk Müşavirliği görevini yürüttü. Başbakan Yardımcısı Dış Politika Başdanışmanlığına atandı. Cenevre Dünya Ticaret Örgütü nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi oldu. 23. Dönem'de Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk Grubu Üyesi oldu.

Haberin Devamı

Tartışmalı 1 Mart tezkeresi sürecinde Türkiye tarafının en üst düzey diplomatik temsilcisi olan Bölükbaşı, ABD ile müzakereleri yürüten isim olarak hatırlanıyor.

HASTANEDEN AÇIKLAMA GELDİ

Başkent Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Adnan Torgay, kronik bir hastalıkla mücadele eden eski diplomat ve milletvekili Ahmet Deniz Bölükbaşı'nın, bütün tedavi yöntemleri eksiksiz uygulanmasına rağmen bugün saat 08.10'da vefat ettiğini belirtti.

Torgay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bölükbaşı'nın uzun yıllar önce tanısı konmuş kronik bir hastalıkla mücadele ettiğini söyledi.

Bölükbaşı'nın ağır tedaviler uygulandığı sırada bile görevi ve işlerini eksiksiz olarak yerine getirdiğini ifade eden Torgay, "Kronik bir hastalıkla mücadele içerisindeydi. Tıbbın bütün tedavi yöntemleri eksiksiz olarak kendisine uygulanmasına rağmen özellikle son 48 saatte çok hızlı bir şekilde durumu ağırlaştı. Bugün sabah saat 08.10'da da kendisini kaybettik." dedi.

Prof. Dr. Torgay, bir gazetecinin, "Kanser tedavisi gördüğü söyleniyor. Tam rahatsızlığı nedir?" sorusu üzerine şunları kaydetti:

"Kanser tedavisi görüyordu gerçekten. Uzunca bir süre önce tanısı konmuş bir hastalık. Tanı konduğu zaman bile problemleri son derece yaygındı. Ama buna rağmen bu dönemi son derece iyi geçirdi. Bütün tedaviler eksiksiz uygulanmasına rağmen maalesef bazı şeylerin önüne geçmek mümkün olamıyor."

Haberin Devamı

Torgay, Bölükbaşı'nın ailesine ve Türk milletine başsağlığı diledi.