Siyaset Son dakika... Muharrem İnce: CHP ‘evet’ dedi, ben ‘hayır’ dedim

Son dakika... Muharrem İnce: CHP ‘evet’ dedi, ben ‘hayır’ dedim

04.06.2018 - 16:03 | Son Güncellenme:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, dokunulmazlıklar konusu gündeme geldiğinde CHP’nin ‘evet’, ancak kendisinin ‘hayır’ dediğini söyledi.

Son dakika... Muharrem İnce: CHP ‘evet’ dedi, ben ‘hayır’ dedim

Van’daki Beşyol Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuşan Muharrem İnce, miting alanındaki barikatlar için tepki göstererek, “24 Haziran’da o barikatları kaldıracağım. Barış gelecek, özgürlük gelecek. Cumhurbaşkanı milletinden korkar mı? Bekliyorum hepinizi. Kars’tan geliyorum. Buradan Ankara’ya gideceğim. Az önce uçakta gelince Van Gölü’ne baktım. Ne güzel bir göl, ama turizm sıfır. İşte bu ülkede turizmi belli aylarda değil 12 aya yayacağız. İç Anadolu’da Kapadokya’ya Doğu Anadolu Bölgesinde de Van Gölü çevresine tesis kuracağız. Yılda 60 milyon turist gelecek Türkiye’ye” dedi.

Haberin Devamı

Çok büyük problemler olduğunu söyleyen İnce, “Memleketin başında olan, ‘Ali kıran baş kesen mi?’ Öyle bir dip dalgası geliyor ki. Bahar geldi, karlar eridi, kıştan kurtuldunuz. Evinizdeki mobilyalarda yenilikleri yaptınız. Bir araba aldınız, o yeni araba size daha güzel gelmez mi? Yeni elbise aldığınız gün kendinizi daha iyi hissetmez misiniz? 16 yıldır meydanlarda konuşan biri var, onu değiştireceksiniz. Eski gidecek yeni gelecek. Benim projem 3B. Erdoğan, bana diyor ki gariban Cumhurbaşkanı adayı. Ben 3 Kasım 2002’de vekil oldum, o 5 ay sonra oldu. Askere gitseydik. Ben çavuş olurdum, o onbaşı olurdu. Kıdemimden dolayı. Şimdi 16 yılda hemen hemen her yıl dolaşıyorum. Ben gariban kaldım da sen nasıl zengin oldun. Aslında ben dünyanın en zengin adamıyım. Neden, çünkü ben insanları Kürt-Türk, Alevi-Sünni, sağcı-solcu, kadın-erkek diye ayırmam. Ben 81 milyonu seviyorum, Türkiye’nin en zengin adamıyım” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SERVETİ GENÇ NÜFUSUDUR”

Türkiye’deki nüfusun yaş ortalamasının 29 olduğu söyleyen İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Un var, şeker var usta kötü. Almanya’nın 40, İsveç’in 45, Türkiye’nin ise yaş ortalaması 29. İşte en büyük sermaye bu. Türkiye’nin en büyük serveti genç nüfusudur. Ben Van’ın müfettişiydim partide, sokaklarda geçerken ne kadar genç nüfus olduğunu görüyorduk. Bu nüfusu eğiteceğiz. Doların yükselmemesi için, ekonominin düzgün olması için, kırılgan olmaması için, bir büyük değişikliği birlikte gerçekleştireceğiz.”

“TÜRKİYE’NİN BİR KÜRT SORUNU VAR”

Seçilmesi halinde oluşacak yeni döneme de değinen İnce, “Yeni dönemde ne olacağını anlatayım, barışacağız. Çocuk babasına demiş ‘baba beni parka götür.’ Babası da yap-boz bir Türkiye haritası vererek birleştirmesini istemiş. Çocuk hemen haritayı tamamlamış. Babası nasıl şehirleri yerleştirdiğini sormuş. Çocuk, ‘baba haritanın arkasında insan vardı, insanı birleştirince harita birleşti’ diyor. Türkiye’nin bir Kürt sorunu var. Şimdi bunu nasıl çözeceğiz? Bunu anlatayım. Kürt sorunu bir demokratikleşme sorunudur, bir ekonomik sorundur, ama her şeyden önce bir siyasi ahlak sorunudur. Bu şudur. Diyarbakır’a geldi Kürtlerin hoşuna gidecek söyler söyledi, sonra Trabzon’da, Edirne’de bambaşka konuştu. Bir yere geldi milliyetçiliği ayaklar altına altı, bir yere geldi uçtu. Benim dönemimde Allah’ın izniyle Cumhurbaşkanı olursam, inanıyorum olacağıma. Ben bu sorunu çözeceğim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“DOKUNULMAZLIĞINDA ‘HAYIR’ OYU KULLANDI

Milletvekilleriyle ilgili dokunulmazlıkları konusuna da değinen Muharrem İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Dokunulmazlıklar konusu gündeme geldiğinde CHP ‘evet’ dedi, ben ‘hayır’ dedim. Bana dediler ki ‘yanlış yapıyorsun’, hayır dedim. Doğru yapıyorum. Türkiye’de yargı yok ki talimatla yapıyorlar. Dokunulmazlıklar konusunda parti yönetimini dinlemedim, bugün olsa aynısını yaparım. Siyaset risk almaktır ve cesaret işidir. Bu cesareti göstereceğiz. Ne Kürt kardeşlerimize ne de Türk kardeşlerimize yalan söyleyeceğim. Çözüm yeri de TBMM’dir. Milletvekilliği sayısına bakmadan eşit şekilde komisyon kuracağız. TRT’nin bir kanalında sadece bu konuyu konuşacağız. Her kesin gözü önünde, 81 milyon ne yaptığımızı görecek. Bu toplumda eğer bunu samimiyetle milletin gözü önünde çözemezsek, yoksulluktan kurtulamayız.”

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyarbakır’da yaptığı konuşma sırasında uğradığı prompter azizliğiyle ilgili görüntüleri de izlettiren Muharrem İnce, “Camda konuşanlar bu sorunu çözemez, candan konuşanlar bu sorunu çözer” ifadelerini kullandı.

“ÇOBANLARIN SİGORTA PRİMLERİNİ DEVLET ÖDEYECEK”

Medyayı da eleştirerek seçildiğinde onları da kurtaracağını dile getiren İnce, çiftçilere de vaatte bulundu. İnce, “Çiftçinin borçlarının faizini de sileceğimizi herkesin bilmesini isterim. Emekliye en düşük bin 500 TL, Asgari ücret 2 bin 200 olacak. Çocukluğumda çobanlık yapmış biri olarak sesleniyorum size, insanlar 100 liralık ilaç kullanıyorsa hayvanlara 5 liralık ilaç veriliyor. Hayvanların ilaçlarını bedava vereceğiz. Çobanlık deyip geçme, eğer çobanlarımız olmazsa etimiz olmaz, etimiz olmazsa Sırbistan’dan et alırız. İstanbul’daki çocuğumuz et yiyemez, bizim çocuklarımızı desteklememiz lazım. Bütün çobanların sigorta primlerini devlet ödeyecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yağmur yağışının bastırmasıyla konuşmasını tamamlayan Muharrem İnce, “24 Haziran’da bana destek olmaya varmışınız?” dedi. İnce, “bir çivi bir nalı kurtarır, bir nal bir atı, bir at bir yiğidi kurtarır, bir yiğit bir memleketi kurtarır” sözünü de kabalıkla tekrarlattıktan sonra Van’dan ayrıldı.