Siyaset Son dakika: Yeni hükümet sözcüsü Bozdağ, görev dağılımını açıkladı

Son dakika: Yeni hükümet sözcüsü Bozdağ, görev dağılımını açıkladı

24.07.2017 - 17:04 | Son Güncellenme:

Kabine değişikliği sonrası ilk Bakanlar Kurulu toplantısı Çankaya Köşkü'nde yapıldı. Yeni Hükümet Sözcüsü Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ oldu. Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından başbakan yardımcılarının görev dağılımını açıkladı.

Son dakika: Yeni hükümet sözcüsü Bozdağ, görev dağılımını açıkladı

65. hükümetin yeni sözcüsü Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı. "Kabine değişikliği akabinde Bakanlar Kurulumuz toplandı. Bu vesileyle öncelikle bugüne kadar Bakanlar Kurulu'nda görev yapan önceki bakanlarımıza şükranlarımı sunuyorum" diyen Bozdağ açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

Haberin Devamı

Bugünkü Bakanlar Kurulumuzun gündeminde yenilenen eğitim öğretim programlarının bilgi sunumu Milli Eğitim Bakanımız tarafından yapıldı.

Başbakan Yardımcılarının görevlerine dair değerlendirme yaptı. Bu çerçevede MGK, MİT TOKİ TMSF ve Türkiye Varlık Fonu doğrudan Başbakanımıza bağlı çalışacaktır.

İŞTE BAŞBAKAN YARDIMDILARININ GÖREVLERİ

Bekir Bozdağ: Hükümet Sözcülüğü, Danıştay, Diyanet, TRT ve AA,

Mehmet Şimşek: Ekonomi konusu ve bankalar

Fikri Işık: Yatırımların koordinasyonu, Atatürk Dil ve Tarih Kurumu

Recep Akdağ: Kıbrıs, AFAD, Yatırım Ajansı ile ilgili çalışmaları yürütecek.

Hakan Çavuşoğlu: Medeniyetler ittifakı, 100. yıl anma programı ile ilgili çalışmalar, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı

Haberin Devamı

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ SONRASI İLK TOPLANTI

Kabinede yapılan değişikliğin ardından, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ilk kez Bakanlar Kurulu toplantısına katıldı.

Daha önce Bakanlar Kuruluna Adalet Bakanı olarak katılan Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı olarak katılan Fikri Işık ve Sağlık Bakanı olarak katılan Recep Akdağ, Başbakan yardımcıları olarak toplantıda yer aldı. Daha önce Başbakan Yardımcılığı görevlerini yürüten Nurettin Canikli Milli Savunma Bakanı, Numan Kurtulmuş da Kültür ve Turizm Bakanı olarak Bakanlar Kurulu toplantısına katıldı.

HÜKÜMET SÖZCÜSÜ BELLİ OLDU

Öte yandan, kabine değişikliğinin ardından bugün yapılan ilk toplantıda, hükümet sözcüsü olarak Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ belirlendi. Kabinedeki revizyon öncesinde Hükümet Sözcülüğü görevini Numan Kurtulmuş yürütüyordu. Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı olarak atandı.