Siyaset Sonunda hiç dostu kalmayacak

Sonunda hiç dostu kalmayacak

28.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan ile AYM Başkanı Kılıç arasındaki gerilimle ilgili ‘Başbakan geçmişte kimle dostsa şimdi düşman ilan etti. Ne oldu birdenbire?’ dedi

Sonunda hiç dostu kalmayacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 Aralık operasyonundaki iddialar nedeniyle cumhurbaşkanı olamayacağını, öncelikle bütün bu iddialardan aklanması gerektiğini savundu.
Bahçeli, Şanlıurfa’da aralarında MHP İl Başkanı İbrahim Özyavuz’un da bulunduğu çok sayıda partili tarafından bozkurt selamıyla karşılandı. Bahçeli, daha sonra partisinin il binasını ziyaret etti ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Türkiye’nin gündeminin gittikçe yoğunlaşıp derinleştiğini ve birçok konunun yeni gündem oluşturduğunu dile getiren Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması için öncelikle aklanması gerektiğini belirterek şöyle konuştu:
“Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan Cumhurbaşkanı olmaz. Cumhurbaşkanı olabilmesi için 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olaylarında aklanmaları gerekmektedir. Bu olmadığı müddetçe Cumhurbaşkanlığı olma ihtimalleri çok zayıftır ama zorlamaktadırlar.”

‘Araya milleti sokmasınlar’
Bahçeli, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılınç’ın açıklamalarına ilişkin soruyu da yanıtlayarak şunları söyledi:
“Başbakan geçmişte kimle dost idiyse şimdi düşman ilan etti. En son Anayasa Mahkemesi Başkanı kalmıştı. O da Erdoğan’ın eski bir dostudur. 11 yıldan bu yana ülkenin yönetiminde yargıyla hükümet arasında çok sıcak bir diyalog varken, şimdi birden bire bir düşmanlığa doğru dönüşmüştür. Bu gidişle Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’de dostu kalmayacaktır. Bir sorunları varsa AK Parti iktidarının çok yargıyı sıkıştırması, kuşatması, siyasallaşması döneminde hiç sesini çıkartamayan son günde ne olduk ki birden bire cesaretlendi. Bu iki dostun arasına bu milleti sokamamaları lazım.”
Bahçeli, başkanlık sistemine ilişkin ise “Başkanlık sistemi kısa bir sürede olacak bir durum değil. Bu bir anayasa değişikliği öngörür. Ama Sayın Recep Tayyip Erdoğan, diktatör olabilmenin yolu olarak parlamenter sistemde kurtulmak istemektedir. İnşallah 10 Ağustos birinci tur olmazsa, 24 Ağustos’ta ikinci turda Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılmak suretiyle bu milletin öz evlatlarından hangi partiden olursa olsun Recep Tayyip Erdoğan’ın dışında bir Cumhurbaşkanı seçeceklerine inanmaktayız” dedi.

Haberin Devamı

Aile bağları Siverek’e dayanıyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Siverek’te bulunan Fetahlı ailesinin kendi ailesinin bir parçası olduğunu, aile bağlarının Siverek’e dayandığını anlattı. Bahçeli, “Türkiye genelinde bizim ailemiz çok yaygın bir ailedir, bir bölümü de Siverek’tedir. Süleyman Şah’ın Anadolu’ya geçişi döneminde gelmiş olan bir ailedir. Karacadağ’ın etrafında konaklamış sonrada Siverek’e yerleşmişler” dedi. Bahçeli, kentin simgesi olan Balıklıgöl’ü dolaştı. Bahçeli, kutsal olduğuna inanılan balıklara yem attıktan sonra Siverek’e hareket etti.