Siyaset Soylu: Ajan faaliyetine müsaade etmeyeceğiz

Soylu: Ajan faaliyetine müsaade etmeyeceğiz

17.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bu ülkede ajan faaliyeti yapmaya çalışan kimseye müsaade etmeyeceğimizi bilmenizi istiyorum” dedi.

Soylu: Ajan faaliyetine  müsaade etmeyeceğiz

Soylu, önceki gün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin eleştirilerine karşılık şunları söyledi:

ALMANYA BESLİYOR: Almanya FETÖ’yü, PKK’yı, DHKP/C’yi besliyor ve bunların hepsinin acısını bizler çekiyoruz. Mağaralarda ele geçirdiğimiz silahların hangi ülkelerin menşei olduğunu ifade etmek istiyorum. Böyle dost, düşman falan yok.

HİÇBİR AJANA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ: Nerelerle mücadele ettiğimizi, nasıl mücadele ettiğimizi de bilmenizi istiyoruz. Bana kızıyorlar. ‘İşte, Türkiye’ye gelen birtakım vatandaşlar, yabancı ülke vatandaşları gözaltına alınıyor.’ Ya senin ne işin var PYD kampında ve benim ülkemde ne işin var yani? Ben İçişleri Bakanı olduğum sürece -Sayın Cumhurbaşkanımızın da hepimizin de bilgisi dâhilinde- bu ülkede ajan faaliyeti yapmaya çalışan hiçbir kimseye müsaade etmeyeceğimizi bilmenizi istiyorum. Avrupa’dan geldiler, söyledim onlara: ‘Suriyelilere yardım etme adı altında Suriye’yle Türkiye arasında ajan faaliyetler gerçekleştiriyorsunuz, ajanlarınızı alın, insani yardım yapmak istiyorsanız boynumuz kıldan ince kardeşim, yapın ama bu ülke sizin tarlanız falan değil ya’. İstedikleri gibi oynayacaklar, eski Türkiye kodlarıyla beraber hareket edecekler ve biz hiçbir şey yapmayacağız, öyle mi? Elinizden ne geliyorsa yapın dedim.

Haberin Devamı

Yazarlar