Siyaset Soylu: AKP'ye 29 Mart'ta sarı, sonra kırmızı kart

Soylu: AKP'ye 29 Mart'ta sarı, sonra kırmızı kart

10.12.2008 - 18:48 | Son Güncellenme:

.

Soylu: AKPye 29 Martta sarı, sonra kırmızı kart

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, 29 Mart't yerel seçimlerinde halkın AKP Hükümeti'ne sarı, DP'nin ise Genel Seçimler'de kırmızı kart göstereceğini söyledi. Soylu, AKP Hükümeti'nin, 6 yıllık yanlış ekonomi politikasının sonucu ortaya çıkan kriz nedeniyle Kurban Bayramı'nı millete zehir ettiğini söyledi.
Soylu, DP İzmir İl Teşkilatı'nda partililerle bayramlaştı. Kesinleşen ilçe belediye başkan adaylarını basına ve partilileri tanıtan Soylu, ‘Başbakan Soylu’ tezahüratlarıyla karşılandı. Soylu, Demokrat Parti'nin kalesi, çağdaş ve modern İzmir'de topyekün seferberlik ilan ettiğini belirterek, “Bir kere daha titretin İzmir'i. Türkiye'yi başıbozuk siyasetten kurtaralım. Nerede tanıdığınız, hısım-akrabanız, telefon veya mektupla ulaşabileceğiniz varsa, hepsine ‘DP yoksa Türkiye'de sıkıntı var. DP varsa Türkiye'de sıkıntı yok’ çağrısı yapın” dedi.
Süleyman Soylu, bayramların muhasebe günü olarak da görülmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu:
“Bırakınız 6 yıldır bu ülkeyi yöneten AKP iktidarının Türkiye’yi ne noktaya getirdiğini, sadece bir yıl öncesiyle bugün arasındaki Türkiye iyi bir noktaya mı geldi, yoksa çektiği sıkıntılarla yaşanmaz bir hal mi almıştır? İnsanlarımız gülmeyi unuttu, böyle bir bayram geçiriyoruz. AKP Türkiye’de bayramları da zehir etmiştir. Ama biz inadına bu bayramları kutlayacağız. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik kriz bugünün hasılatı değil, altı yıldır Türkiye'nin kötü idare edilmesinin sonucudur. Altı yıldır beceriksizliğiyle, yetersizliğiyle Türkiye'yi krizle karşı karşıya bıraktılar.”

‘PAÇALARINDAN YOLSUZLUK AKIYOR’
Hükümetin yolsuzluklara bulaştığını iddia eden Soylu, “Paçalarından yolsuzluk akmaktadır. Bugün Türkiye’de ihale ve yandaş belediyeciliği yapılmaktıdır. AKP'li belediyeler ile CHP'li belediyeler birbirlerinin yolsuzlukta, usulsüzlük, iş bilmezlikle besliyorlar. 29 Mart seçimlerinde, bugüne kadar milletimize zorluk çektiren bu anlayışa millet ‘Dur’ diyecek. Sarı kart gösterecek. Kırmızı kartı biz göstereceğiz. Millet sarı kart gösterecek, ondan sonra kırmızı kartın nasıl gösterileceğini DP olarak biz biliriz” dedi.

DP'NİN ADAYLARI
Soylu, DP'nin 29 Mart yerel seçimlerinde bazı ilçelerdeki başkan adaylarını da tanıttı. Soylu, Konak'ta Ulaştırma eski Bakanları'ndan Mehmet Köstepen'in kuzeni Mehmet Dolunay Köstepen, Gaziemir'de Nazmi Yılmaz, Karşıyaka'da Süleyman Özsakallı, Kemalşaşa'da Harun Aksay, Ödemiş'te Asil Sönmezoğlu, Tire'de Tayfur Çiçek, Bergama'da Mustafa Durmaz ve Beydağ'da mevcut belediye başkanı Muhsin Pulcu'nun adayları olduğunu açıkladı.