Siyaset Soylu: Bir de başımıza Almanya çıktı

Soylu: Bir de başımıza Almanya çıktı

09.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Almanya’nın Türk bakanların programlarına izin vermemesini sert ifadelerle eleştirdi.

Soylu: Bir de başımıza Almanya çıktı

Soylu, Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde parti otobüsünden, kendisini bekleyen vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın selamını iletti. Soylu şunları kaydetti:
“Bir de başımıza Almanya çıktı. Tam yakıştı ama FETÖ ile PKK ile ve ifade etmeliyim ki bu Kılıçdaroğlu ile birlikte olmak tam Almanya’ya yakıştı.
Yıllardan beri teröristleri istiyoruz oradan, teröristleri bize göndermiyorlar. DHKP-C’li teröristleri göndermiyorlar, PKK’yı göndermiyorlar, şimdi de kimi, FETÖ’nün teröristlerini göndermiyorlar. Bilmelerini istiyoruz ki biraz sabırlı olsunlar, onlar göndermeseler de biz gereğini yerine getiririz, merak etmesinler. Öyle gidecekler, Almanya’da kaçacaklar, bir gün nerede olduğunu FETÖ teröristleri şaşıracaklar, bilginiz olsun. Bir gün nerede olduğunu buradan söylüyorum, öyle kolay değil. Bu ülkeye ihanet ederse etsin, bu ülkenin güvenlik konsepti de stratejisi de değişmiştir artık. Dünyanın neresinde olursa olsun Türkiye’ye ihanet edeni orada biz bir saat durdurmayız.”
‘Karayılan’ın arkadaşı’
Anayasa değişikliğinde memleketin birliği için Ak Parti ile MHP’nin ittifak yaptığını anlatan Soylu, “Peki onlar kimi ittifak buldu? Bizim evlatlarımızı şehit eden Kandil’deki Murat Karayılan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun en iyi arkadaşı oldu, en iyi arkadaşı. Kimi ittifak buldu? FETÖ ile beraber tekrar yeniden bir ittifakın altına imza attı. Ona FETÖ dedi ki sen hayır de, sen bunlarla beraber ol, memleketi yeniden istila edecekler” dedi.