Siyaset 'Soyulmuş soğana döndün kardeşim'

'Soyulmuş soğana döndün kardeşim'

28.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Konuşmasında çay-simit hesabı yapan Kılıçdaroğlu, beş kişilik ailenin aylık çay simit masrafının asgari ücretin altında kaldığını vurguladı ve “Bugüne kadar Tayyip Bey ne istediyse verdiniz. Sende bir şey kalmadı. Mart ayı geliyor, elini vicdanına koy, buna bir ders ver, ders” dedi...

Soyulmuş soğana döndün kardeşim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

Haberin Devamı

BENİM UMUDUM GENÇLER: (‘Gençliğin umudu Kılıçdaroğlu’ sloganları üzerine) Benim umudum bu ülkenin insanları, bu ülkenin gençleri. Hep birlikte ülkemize, vatanımıza milletimize sahip çıkacağız. Dikta yönetiminden Türkiye’yi kurtarmak, gençlerin sayesinde olacak. Demokrasiyi bu ülkeye getirecek olanların başında gençler var.

ŞİDDET YÜZDE 1400 ARTTI: Kadına yönelik şiddet süratle artıyor ama buna karşın siyaset kurumundan beklenen tepki yeterince gelmiyor. 16 yıllık Ak Parti iktidarları döneminde kadına yönelik şiddet yüzde 1400 arttı. Bu yılın ilk 9 ayı rakamları; 183 kadın ve 10 çocuk öldürüldü, 50 kadına tecavüz edildi. Her üç kadından birisi fiziki şiddete maruz kalıyor. Eğer iktidar sahipleri, şiddet dilini kullanırsa, kadına yönelik aşağılayıcı bir dil kullanırsa toplumun geldiği nokta budur.

Haberin Devamı

ÇAY SİMİT HESABI: Ekonomide işimiz pek parlak değil. Durum giderek ağırlaşacak. Erdoğan daha iktidar olmadan önce bütün meydanlarda çay ve simit hesabı yapıyordu. Geliyoruz, 16 yıllık kesintisiz bir yönetim ve Türkiye gerçeği. 1 lira 75 kuruş simit, 1 lira 75 kuruş çay. Beş kişilik bir aile. Bunlar hiçbir şey yemesinler sabah, öğle, akşam çay ve simit tüketsinler. Ayda 1575 lira eder. Asgari ücret, 1603 lira. Arada 28 lira kalıyor.

HESAP SORACAKSIN: Vicdan sahibi olan herkese sesleniyorum. 28 lirayla bu insan; okul, elektrik, su, yol parasını nasıl karşılayacak? Şimdi ben bu yönetime, Erdoğan’ın 2002’lerde söylediği sözlerle seslenmek istiyorum; ‘senin bu zalim yönetimin, bu aziz milete, bir bardak çay ile bir simidi dahi layık görmüyor’. 16 yılda geldiğimiz nokta budur. Asgari ücretli kardeşim 16 yıldır bu ülkeyi yönetenler hâlâ seni çay ve simide mahkum ettilerse bundan hesap soracaksın. Sormazsan o zaman sen bu yoksulluğa mahkûmsun demektir.

ÜRETİCİ TERÖRİST OLDU: Sıkıştılar ekonomide, şimdi gündemin en önemli konusu soğan. Bir de açıklama yapmış beyefendi, ‘silahlı terörist ile soğanı olan terörist arasında fark yoktur’. Soğan üreticilerinin gözü aydın siz de terörist oldunuz. Efendim ‘soğanı niye depoladınız?’ Kardeşim nereye koyacak bu soğanı? Tarlada mı kalacak bu soğan? Tahılda en büyük depoyu Toprak Mahsulleri Ofisi yapıyor. En büyük terörist o zaman. Bas orayı. Neyin ne olduğunu bilmiyorlar.

Haberin Devamı

TEFECİLERE HİZMET EDİYORLAR: Ekonomiyi yönetmek için liyakat olması lazım. Sen kalktın ekonomiden anlamayan damadı devletin kasasının başına getirdin. Bu işler böyle olmaz, böyle yürümez. Vatandaşı borç batağına soktun. 2002’de vatandaşların bankalara olan borcu 6 milyar 605 milyon liraydı. Krizden yeni çıkan bir Türkiye. Şu an 9 Kasım itibarıyla vatandaşların borcu 522 milyar lira. Vatandaş borç batağında. Vatandaş bankalara ne kadar faiz ödedi? Ocak ayından kasım ayına 10 ay içerisinde 49 milyar lira. AK Parti iktidarları tefecilere hizmet eden iktidardır.

ERDOĞAN’A DERS VERİN: Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren vatandaşlarıma seslenmek isterim. Bugüne kadar Tayyip Bey ne istediyse verdiniz. Her şeyi verdiniz. Kardeşim, cebine bir bak. Oğlun iş buldu mu, kızın iş buldu mu? Huzur içinde misin? Bir düşün. Her şeyi verdin, sende bir şey kalmadı. Soyulmuş soğana döndün kardeşim. O saman mart ayı geliyor, elini vicdanına koy, buna bir ders ver, ders.