Siyaset Sözleri zihnini açık ediyor

Sözleri zihnini açık ediyor

11.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP TBMM grubu dün Grup Başkanvekili Engin Altay başkanlığında basına kapalı olarak toplandı.

Sözleri zihnini açık ediyor

Yaklaşık 3.5 saat süren toplantıda Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu’nun PM’ye seçilmesi nedeniyle boşalan Grup Yönetim Kurulu üyeliğine tek aday Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, seçildi. Grup toplantısında Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, anayasa yapım süreci ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda partisinin tutumuna ilişkin brifing verdi.
Tezcan, “Komisyonun adını Türkiye’yi Darbe Hukukundan Arındırma Komisyonu olarak benimsiyoruz. Anayasanın ilk dört maddesinin değişmesine ve başkanlık sistemine karşıyız. Kurucu iradenin tartıştırılmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi.
Antalya Milletvekili Deniz Baykal da güncel gelişmelere ilişkin bir değerlendirme yaptı. Erdoğan’ın, “Ben, 1 Mart tezkeresinin yanındaydım, karşı olanlar bunu açıkça söylemediler” dediğini anımsatan Baykal “Ortadoğu bir yangın yeri haline döndü. Erdoğan’ın son sözleri zihninin arka planını açık ediyor, niyetini belli ediyor. 1 Mart tezkeresinin reddi TBMM’nin ve CHP’nin şerefidir, yüz akıdır. O dönemde ABD’nin Ankara Büyükelçisi’ne şunu anlatmıştım: ‘Irak’a yönelik bu süreç şu an Türkiye’nin aleyhine gözüküyor, o nedenle tezkerenin geçişine karşıyız ancak ileride bu ABD’nin aleyhine bir şekilde işlenecek. Bunu not etmek gerekiyor’” dedi.