Siyaset SP’de icra tahliyesi

SP’de icra tahliyesi

12.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Saadet Partisi Genel Merkezi’nde dün icra şoku yaşandı. Hisselerinin çoğunluğu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile Necmettin Erbakan’ın damadı Mehmet Altınöz’ün ortağı olduğu Emlak Turizm Ticaret A.Ş.’ye (ETAŞ) ait olan ve Saadet Partisi’nin kiracı olarak bulunduğu belirtilen genel merkez binasının boşaltılması için tahliye işlemleri başladı.

SP’de icra tahliyesi

Saadet Partisi yönetiminin hafta sonuna kadar süre talebi kabul edilmeyince, dün sabah polis ve icra memurları parti genel merkezine geldi. Nakliye kamyonlarının bina önüne yaklaşmasının ardından Necmettin Erbakan’ın bir dönem makam odasında kullandığı mobilyalar dışındaki eşyalar taşındı.

Haberin Devamı

Saadet Partisi’nin avukatı ve Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt, “şık” olmayan bir durumla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, iyi niyetli tavırdan söz edilemeyeceğini ifade etti. Beyazıt şöyle devam etti:

“Başlatılan bir kira alacağı talebiyle bir haciz işlemi gerçekleştirildi. Biz bunu ödedik. Zannederim 400 küsur bin lira olarak asıl alacak çıktı. 100 bin lira civarında da bir faiz ödemesini gerçekleştirdik. Buna rağmen bir tahliye işlemi gerçekleştiriliyor. Asıl alacak avukatlık ücretleri, icra masrafları ve maalesef ki 100 bin lira civarında faiz ödemesi Fatih Erbakan ile Mehmet Altınöz’ün şirketine yapıldı. Ama buna rağmen bugün tahliye isteniyor. İçeride herhangi bir eşyamıza haciz söz konusu değil. Bu bir tahliye sadece.”

Haberin Devamı

Beyazıt, yeni genel merkez binasının Kazım Karabekir civarında olduğunu söyleyerek kontratının da imzalandığını bildirdi.