Siyaset SP, seçmeninin eğilimine göre karar verecek

SP, seçmeninin eğilimine göre karar verecek

10.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

31 Mart seçimlerinde 103 bin oy alarak üçüncü parti olan Saadet Partisi’nin tavrı, 23 Haziran sonuçlarına kritik etki yapacak.

SP, seçmeninin eğilimine göre karar verecek

Milliyet’in edindiği bilgilere göre, genel seçime Millet İttifakı çatısı altında giren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partinin İstanbul’daki seçmeninin eğilimleri üzerinde bir araştırma yapılması talimatını verdi. Saadet seçmeninin, ikili bir yarışta; Binali Yıldırım ya da Ekrem İmamoğlu’ndan hangisini tercih edeceğinin incelendiği öğrenildi. Parti tabanının çoğunluğunun İmamoğlu’na yöneleceğinin anlaşılması halinde aday gösterilmeyeceği ancak aksi durumda yeniden yarışa girilmesi kararı alınacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Öte yandan CHP’nin İstanbul örgütünün de Saadet Partisi seçmeni üzerinde, “eğilim” araştırması başlattığı aktarıldı. CHP’nin İstanbul seçimlerinin genel koordinatörü olan, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da dün sabah Saadet Partisi’ni ziyaret ederek, son gelişmeler üzerinde değerlendirmelerde bulundu.

31 Mart’ta SP’ye oy veren 103 bin seçmen üzerinde araştırma yapılacak. Eğer ikili bir yarışta SP seçmeninin çoğunluğunun CHP adayı İmamoğlu’nu tercih edeceği anlaşılırsa SP aday göstermeyecek, aksi bir durumda ise yarışa girecek.