Siyaset Su sayacından tanıdık bir firma çıktı

Su sayacından tanıdık bir firma çıktı

26.12.2008 - 00:22 | Son Güncellenme:

İstanbul'da akıllı su sayaçları ihalesini alan Elektromed'in sahibi Ahmet Kaya, 2007’de 5 yaşında bir kızın açık bırakılan kanalizasyona düşmesi nedeniyle ihalelere girmesi yasaklanan MVM'nin ablasının eşine ait olduğunu açıkladı

Su sayacından tanıdık bir firma çıktı

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun usulsüzlük yapıldığını iddiası ve Makina Mühendisleri Odası'nın gereksiz yatırım olarak değerlendirmesi nedeniyle tartışmalı hale gelen İSKİ'nin ön ödemeli "akıllı su sayaçlarının" alımında tanıdık bir isim çıktı.
2007 yılında 5 yaşındaki Dilara Dumru'nun ıslah çalışmaları sırasında açık bırakılan kanalizasyon çukuruna düşmesiyle gündeme gelen ve kaza nedeniyle ihalelere girmesi yasaklanan MVM ile bağlantılı olduğu iddia edilen Elektromed şirketi, ihaleyle İSKİ'ye bugüne kadar 31 milyon YTL karşılığında 110 bin adet akıllı sayaç sattı.
Küçük Dilara'nın ölümüyle sonuçlanan kazadan sonra, MVM ile Elektromed'in bağlı olduğu Termikel Grup'un aynı internet sitesinde bağlı şirketler olarak yer aldığı ortaya çıkmıştı.
Elektromed'in sahibi Ahmet Kaya, MVM'yle hukuki bağlantılarının olmadığını, sadece MVM'nin ablasının eşi Bilal Şahin'e ait olduğunu söyledi.
Milliyet'e konuşan Kaya, İSKİ'nin "ihalenin şeffaf ve açık şekilde yapıldığı" açıklamasını hatırlatarak, "İhaleden sonra 2007'de İstanbul İdare Mahkemesi ve Kamu İhale Kurumu, yapılan itirazları reddetmiştir. Bu süreçten sonra İSKİ ile sözleşme imzalanmıştır" dedi.

Haberin Devamı

MAKİNE MÜHENDİSLERİ ODASI:
Akıllı sayaçla fatura yükseliyor

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şube Sekreteri Erol Alkım Erdönmez, akıllı sayaç uygulamasına geçmek için teknolojik ve yasal gerek bulunmadığını savundu. Erdönmez, şöyle konuştu:
"Yaşlı insanlar sayaçları nasıl okuyacak? Kontör bittiği zaman ödeme peşinde koşacak. Ayrıca, madem İSKİ, bu uygulamayla tasarruf sağlıyor, bunu faturalara yansıtması lazım, ancak akıllı sayaçla fatura daha yükseliyor. Benim yaşadığım apartmana akıllı sayaç takıldı. Hesapladım ve eskiden suyun metreküpü 2.2 YTL iken şimdi 2.5 YTL."