Siyaset Süleyman Soylu: AKP ülkeyi 260 milyar dolar borçlandırdı

Süleyman Soylu: AKP ülkeyi 260 milyar dolar borçlandırdı

20.04.2008 - 19:31 | Son Güncellenme:

.

Süleyman Soylu: AKP ülkeyi 260 milyar dolar borçlandırdı

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin 1923'ten 2002 yılına kadar 220 milyar dolar borcu olduğunu, AKP iktidarıyla birlikte bu borcun 6 yılda 260 milyar dolar daha artarak 480 milyar dolara ulaştığını söyledi.
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, İzmir'in Aliağa İlçesi'ne bağlı Helvacı Beldesi'nde düzenlenen 9'uncu Helva ve Yağlı Güreş Şenlikleri'ne katıldı. Helvacı Beldesi Stadı'ndaki şenliğe katılanlarla sohbet eden ve ikram edilen tavuklu pilav ile helvayı yiyen Soylu, AKP'yi eleştirdi. AKP iktidarının ülkeyi yoksullaştırdığını ve tüm kaynaklarını kuruttuğunu savunan Süleyman Soylu, “Siyaset ciddi bir iştir, vicdanlı adamların işidir. Bu ülkenin herkese çatan ve kaos yaratan bir Başbakanı var ki, akşam evine gittiğinde karısına ve çocuklarına boynu bükük kalan esnafın, çiftçinin yerine kendini koymuyor. Merak ediyorum kendisi evindekilerin yüzüne nasıl bakıyor” dedi.

Soylu, ülke kaynaklarının günden güne azaldığını ve borçların katlanarak arttığını belirtirken, “AKP iktidarından önce işsizlik yüzde 6'ydı bugün 11.3'e çıktı. Evet, Türkiye her geçen gün büyüyor. Başbakan çok haklı. 1923 yılından 2002 yılına kadar 220 milyar dolar olan borcumuz 6 yılda 480 milyar dolara ulaştı, mazot 3 YTL oldu, 117 bin esnaf kepenk kapattı, karşılıksız çek yüzde 50 arttı, protesto edilen senet tavan yaptı. Cumhuriyet tarihi boyunca 220 milyar dolar borç yapan bu ülke, AKP'nin iktidar olduğu 6 yıl boyunca 260 milyar dolar daha borçlanarak 480 milyar dolar borca ulaştı. Üstelik bu 6 yılın içinde Tüpraş, Petkim ve Erdemir'i de sattılar. Başbakan at üstünde durmayı nasıl beceremediyse, ülke yönetmeyi de aynı şekilde beceremedi” diye konuştu.

“VELEV Kİ DEMOKRASİ VARDIR”AKP'nin kapatılma davasına da değinen DP Genel Başkanı Soylu, bu partinin kapanmasından medet uman bir parti değiliz. Bu süreç AKP'nin kendi ektiğidir. AKP şimdi kendi ektiğini biçiyor. Başbakan'a kendisi gibi cevap vermek istiyorum. Velev ki demokrasi vardır. Her şeyi de demokrasi çözer” dedi.

Helvacı Belediye Başkanı DP'li Hüseyin Şengül, Süleyman Soylu'ya günün anısına minik kispet hediye etti. 9'uncusu düzenlenen şenlikte 10 ton helva dağıtıldığı belirtildi. Şenliğe Soylu'nun yanı sıra DP Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Sezgi ve Harun Akın, DP Genel Sekreteri Fevzi Yalçın, DP Genel İdare Kurulu üyeleri Erdal Taşkın, Ziya Doyuran ve Tuncer Başoğlu, çevre ilçe ve belde belediye Başkanları ile çok sayıda kişi katıldı.