Siyaset ‘Sur’da 6 ayda evini almayan kalmayacak’

‘Sur’da 6 ayda evini almayan kalmayacak’

08.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Diyarbakır Sur’daki çalışmaları anlatırken, ilçede hak sahiplerine evlerinin 6 ay içinde teslim edileceğini açıkladı. Özhaseki, dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığının 2018 bütçe tasarısını sundu.

‘Sur’da 6 ayda evini  almayan kalmayacak’

Özhaseki, kentsel dönüşümde yeni kararlar aldıklarını belirterek, “Yerinde dönüşümün esas olacak. Evi yıkılan her vatandaşa mutlaka bir ev verilmesi hususu da bizim benimsediğimiz prensiplerin başında gelmektedir. Rezerv alanlarda oluşturulacak yeni yerleşim yerleri, hepimizin özlediği mahalle esaslı olacak” diye konuştu.
Kentsel dönüşümde bazı yerlerde belediyelerden kaynaklı bazı tıkanıklıklar yaşandığını anlatan Özhaseki, Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki çalışmalara ilişkin olarak şunları anlattı: “Sur’da kısmi kanalizasyon, yağmursuyu ve içme suyu iletim hatları yapım işi bitme aşamasına geldi. 2-3 ay içerisinde buradaki çalışmalar tamamıyla bitecektir. En geç 6 ay içerisinde evini almayan vatandaş kalmayacak” dedi. Bölgedeki tahribata değinen Özhaseki, “Şırnak tamamıyla yok oldu diyoruz ya, doğrudur. Yüzde 50’si neredeyse yok olmuş, ilk gittiğimde öyle gördüm ben” ifadesini kullandı.
İstanbul’da deprem riskine işaret eden Özhaseki, uzmanların 2030’a kadar İstanbul’da çok ciddi bir depreme işaret ettiğini belirterek, Prof. Dr. Celal Şengör’ün böyle bir deprem karşısında Türkiye’nin bağımsızlığının gideceği sözlerine katıldığını söyledi.