Siyaset Suriye’de kendi halkını katleden bir rejim var

Suriye’de kendi halkını katleden bir rejim var

28.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Erdoğan, Suriye’deki gelişmelere ilişkin, ”Orada kendi halkını öldüren, katleden rejim söz konusu. Bu rejime karşı el birliği, güç birliği yapmak durumundayız” dedi

Suriye’de kendi halkını katleden bir rejim var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün İngiltere Başbakanı David Cameron’la görüştü. Görüşmede Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de yer aldı. Erdoğan, bir saat süren görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Suriye’de gelişmelerle ilgili olarak şöyle konuştu:
”Uluslararası alanda, bölgede ve camiada mevcut olayları değerlendirecek olursak, son dönemde Suriye’deki gelişmeler gerçekten insani olmayan boyutta. Orada kendi halkını öldüren, katleden rejim söz konusu. Bu rejime karşı tabii el birliği, güç birliği yapmak durumundayız.
Gerek BM Güvenlik Konseyi’nin, gerek İslam İşbirliği Teşkilatı’nın, gerek Arap Ligi’nin bu süreçte çok daha önemli adımlar atması gerekiyor. Hele hele Halep’teki şu anda yapılmakta olan yığma hareketlerini göz önünde bulundurursak, kitle imha silahlarını kullanmaya yönelik yaptıkları açıklamaları dinlediğimiz zaman, bunlara karşı duyarsız kalmamız asla mümkün değil. Atılması gereken adımlar nelerse bu adımları da inanıyorum ki BM Güvenlik Konseyi, İslam İşbirliği Teşkilatı, Arap Ligi el birliği ile atmak durumunda kalacaktır.

Myanmar’da katliam var
Myanmar’da da çok ilginç gelişmeler var. Orada da maalesef katliamlar var, açlık, felaket var. Bütün bunlar karşısında da yine inanıyorum ki insanlığa duyarlılığı olan tüm ülkeleri burada duyarlılığa davet ediyorum. Elimizden geleni el birliğiyle yapmamız lazım. Özgürlüklerin egemen olduğu, barışın egemen olduğu bir dünyayı kurmamız lazım. 2012 Londra Olimpiyatlarının barışa bir vesile teşkil etmesini diliyorum.”

‘Baskıyı artıracağız’
Cameron ise, ”Böyle bir süreç içerisinde, Suriye’deki rejimin görevden ayrılması gerekir. Bu rejimin bu şekilde devam etmemesi konusunda uluslar arası baskıyı artırmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik sürecini her zaman destekledik. Bu konuda önemli ilerlemeler olmasını biz de istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Suriye’de kendi halkını katleden bir rejim var

2012 Londra Olimpiyatları’nın açılış törenine katılmak için Londra’ya gelen Başbakan Erdoğan, İngiltere Başbakanı David Cameron ile görüşmesinin ardından Kraliçe 2’nci Elizabeth’in Buckingham Sarayı’nda 185 devlet başkanı onuruna verdiği resepsiyona katıldı.

Saldırı hazırlığı
Başbakan Erdoğan, Başbakan Erdoğan, Londra’da cuma namazını Mayfair İslam Merkezi’nde kıldı. Erdoğan, namaz çıkışında gazetecilerin Erdoğan, Suriye’ye ilişkin soruları üzerine, ”Edindiğim bilgilere göre, Ürdün-Suriye arasında ciddi bir çatışma yok. Fakat şu anda Halep’in kırsalında muhalif güçler hakimiyeti ellerinde tutuyorlar. Halep merkezde şu anda rejim, tanklarıyla helikopterleriyle saldırı hazırlığı içerisinde. Devamlı irtibat halindeyim. Temennim odur ki, rejim burada da gereken cevabı, inşallah Suriye’nin öz evlatlarından alsın.” dedi.