Siyaset ’’Suriyeli kadınlarla illegal olarak evlilik yapılması yanlıştır’’

’’Suriyeli kadınlarla illegal olarak evlilik yapılması yanlıştır’’

06.11.2014 - 17:47 | Son Güncellenme:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Suriye’den gelen kadınlarla Türk erkeklerinin evlenmelerine yönelik olarak, "Bu kadınların karnını doyurmak için, ev vermek için onları illegal olarak evlilik yapılması yanlıştır. Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırıdır. Mazlum konumdaki kadınların bu mazlumluklarından faydalanarak böyle bir istismarı yapmamalıdırlar" dedi.

’’Suriyeli kadınlarla illegal olarak evlilik yapılması yanlıştır’’

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2015 yılı bütçe görüşmelerdi sırasında soruları cevaplandıran Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin’in kendisinin daha önce basın organlarında çıkan ’çocuk gelinler’ ve ’Suriyeli kadınların Türk erkekleri ile evlendirilmesi’ ile ilgili açıklamalarını sorması üzerine şunları dedi:
"Ben değil, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan herhangi bir kadının bu şekilde düşünebileceğini zannetmiyorum. Yanlış anlamalara izin vermeme arzusuyla tekrar ediyorum. Çocukken evlendirilen kızların anneleri de genellikle çocukken evlendirildikleri için yaptıkları şeyin suç olduğunun farkında değiller, bunu masum bir şey zannediyorlar. Bu mealde bir açıklamaydı. Benim duruşuma, insanlığıma bakarak, bu konuda öncesinde ve sonrasında söylediğim şeylere bakarak, bu sözü söyleyemeyeceğimi düşünmek gerekir diye düşünüyorum."
Türk erkeklerinin Suriye’den gelen kadınlarla evlenmesi konusunda ise İslam, konunun sadece erkeklerin sorumluluğuna bırakılmadığını söyleyerek, yasaların bu konuyu düzenlediğini vurguladı. Bakan İslam, "İnsanların manevi dünyasında buna yer olmaması gerektiğini söylüyorum ve şunu söylüyorum. Bizim geleneksel misafirperverliğimiz bize muhtaç olmuş insanlara karşılık bekleyerek yardım etmeyi kabul etmez. Bu kadınların karnını doyurmak için, ev vermek için onları illegal olarak evlilik yapılması yanlıştır. Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırıdır. Mazlum konumdaki kadınların bu mazlumluklarından faydalanarak böyle bir istismarı yapmamalıdırlar" diye konuştu.