Siyaset Suriyeli muhaliflere 2.5 milyon mermi gönderildi

Suriyeli muhaliflere 2.5 milyon mermi gönderildi

23.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’li Köktürk, Fişeksan’da üretilen 2.5 milyon kalaşnikof mermisinin Ramazan Bayramı sonrası Suriye’deki muhaliflere parça parça gönderildiğini öne sürdü

Suriyeli muhaliflere 2.5 milyon mermi gönderildi

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Ankara’da bulunan FİŞEKSAN tarafından Suriye’deki muhaliflere gönderilmek amacıyla 2,5 milyon adet kalaşnikof mermisi üretildiğini iddia etti. Köktürk, Ramazan Bayramı sonrasında parça parça sevkıyata başlandığını iddia ederek, üretilen mermilerin İskenderun üzerinden Suriyeli muhaliflere gönderildiğini ileri sürdü.
Köktürk, Milliyet’e yaptığı açıklamada Ankara’da Atatürk Orman Çiftliği içinde bulunan FİŞEKSAN adlı şirketin Romanya’da 1 milyon adet boş fişek aldığını, daha sonra bu boş fişeklerin doldurularak Suriye’deki muhaliflere gönderildiğini ileri sürdü. Köktürk, Ramazan Bayramı’nın ardından sevkıyatların başladığını, Kurban Bayramı’na kadar sürdüğünü ifade etti. Köktürk, sevkıyatın İskenderun üzerinden yapıldığını da kaydetti.

Erdoğan’a sordu
Konuya ilişkin Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Köktürk, şu soruları yöneltti:
- FİŞEKSAN’dan Suriye’de yönetime karşı savaşan muhaliflere 2.5 milyon kaleşinkof mermisi üretilerek gönderildiği doğru mudur?
- FİŞEKSAN tarafından Romanya’dan 1 milyon boş fişek alınmış mıdır? Bu boş fişekler daha sonra, içi doldurularak Suriye’de muhaliflere gönderilmiş midir?
- Son 1 yıl içinde Suriye’de yönetime karşı savaşan muhaliflere Başbakanlığınızca hangi yardımlar yapılmıştır? Yapılan yardımların nevi ve miktarı nedir? FİŞEKSAN’ın 2010, 2011 ve 2012 harcama bütçeleri ne kadardır?