Siyaset Suriye'ye uyarı: Sabrımız kalmadı

Suriye'ye uyarı: Sabrımız kalmadı

17.09.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Suriye'ye uyarı: Sabrımız kalmadı

Suriyeye uyarı: Sabrımız kalmadı

       KARA Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Ateş, Suriye'yi PKK'ya destek verdiği için uyararak "Artık sabrımız kalmadı. Eğer gerekli tedbirleri almazlarsa biz Türk Milleti olarak her türlü tedbiri almak zorunda kalacağız" dedi.
       Suriye sınırı yakınlarındaki Hudut Bölük Komutanlığı'nı denetleyen Ateş, Reyhanlı'da ellerinde bayraklarla kendisini coşkulu bir şekilde karşılayan halka seslendi. Türkiye'nin tüm komşularıye iyi ilişkiler içinde olmayı arzuladığını ve bu doğrultuda politikalar izlediğini belirten Ateş, ancak Suriye başta olmak bazı ülkelerin Türkiye'nin bu iyiniyetini suistimal ettiğini vurguladı. Ateş şöyle konuştu:
       "Bütün bu iyiniyetimize ve gayretimize rağmen, bazı komşularımız özellikle ismini açıkça söylüyorum Suriye gibi komşular, iyiniyet ve gayretimizi yanlış tefsir ediyorlar. Apo denen eşkiyayı destekleyerek, Türkiye'yi terör belasına bulaştırdılar. Türkiye, iyi ilişkiler konusunda gerekli çabayı gösterdi. Ancak artık sabrımız kalmadı."
       Suriye'nin haritalarında kendi topraklarında gösterdiği Hatay'ın bir Türk vatanı olduğunu ve öyle kalmaya devam edeceğini vurgulayah Ateş, şöyle devam etti:
       "Hatay, Türk vatanının ayrılmaz bir parçasıdır. Cennet köşesidir. Hatay, bize atalarımızın yadigarıdır. Bu bölgenin önemini ve ülkemizden ayrılmazlığını vurgulamak için sizlerle beraberim. Sizler gibi vatanına bağlı, saygılı halkıma `merhaba' demeye geldim. Türkiye'nin verilecek bir karış toprağı yoktur. Kimsenin toprağında da gözü yoktur."