Siyaset ‘Tamamen şov!’

‘Tamamen şov!’

13.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP’nin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve dünürlerine kadar tüm yakınlarının malvarlıkları ile kaynakları için Meclis araştırması açılmasına yönelik önergesi için “tamamen şova yönelik” ifadesini kullandı.

‘Tamamen şov’

Gerçeğe dayanmayan iddiaları kamuoyu gündemine taşımanın siyaseti seviyesizleştirdiğini belirten Elitaş, “Kılıçdaroğlu siyasetin seviysini düşürüyor. Biz Kılıçdaroğlu’nun seviyesine inmeyeceğiz” dedi. Elitaş, Milliyet’in, CHP’nin sunduğu önergeye yönelik Ak Parti’nin nasıl bir tavır sergileyeceği yönündeki sorusu üzerine şunları söyledi:
“CHP’nin TBMM Başkanlığı’na sunduğu Kılıçdaroğlu’nun malvarlığının araştırılması önergesi tamamen şova yöneliktir. Geçmişte biz bunları hatırlıyoruz. Siyaseten kısır genel başkanların, kısır siyasi partilerin, kamuoyunda politika oluşturmayı beceremeyenlerin, böyle basit meselelerle gündem değiştirmek için yaptıkları bir gayret. Türkiye geçmiş dönemde bu meseleleri çok iyi hatırlıyor. Daha önce siyasi parti genel başkanlarının birbirlerini soruşturma araştırma komsiyonu kurmak şeklinde tehditleriyle karşı karşıya kalınmış. Maalesef siyaset kurumu itibar kaybetmiştir. Bugün Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanımız ve yakınlarıyla ilgili etik olmayan ve gerçeğe dayanmayan bir kısım kağıt parçalarıyla kamuoyuna taşıdığı bir mesele siyaseti itibarsızlaştırmaktır, siyaseti seviyesizleştirmektir. Kılıçdaroğlu siyasetin seviyesini düşürüyor, biz Kılıçdaroğlu’nun seviyesine inmeyeceğiz.
Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada olağanüstü önemli hadiseler olurken, Kudüs’te çok önemli gelişmeler ortaya çıkmışken, Ortadoğu’nun yeniden şekillendirilmeye çalışıldığı bir ortamda, iç çekişmelerle, kısır çekişmelerle Türkiye’nin kaybedecek ne zamanı ne gündemi var. Biz önümüze bakacağız.
Kılıçdaroğlu’nun böyle bir niyeti varsa açıklasın kamuoyuna. Kamuoyunun da tatmin olup olmayacağı bellidir. Milletvekillerinin, bakanların mal bildiriminde bulunma mecburiyeti vardır. Bunu hesap uzmanıyım diye iddia eden devlet memurluğundan başka bir görevde bulunmayan bir kişi olarak en iyi Kılıçdaroğlu bilir.”
CHP’nin, önergeyi bütçeden sonra, “grup önerisi” yoluyla Meclis gündemine getireceğini düşündüklerini kaydeden Elitaş, “Çünkü bütçe görüşmeleri sırasında grup önerisi etik olarak, teamül olarak gelmemesi lazım” dedi. “Ama böyle meselelerle Türkiye’nin gündeminin oyalanmasına razı değiliz. Biz işimize bakacağız” diyen Elitaş, “hayır oyu mu vereceksiniz” sorusuna, “bir getirsinler bakalım” karşılığını verdi.

Haberin Devamı