Siyaset TBMM’de ‘Fatmagül’ün suçu ne?’ komisyonu

TBMM’de ‘Fatmagül’ün suçu ne?’ komisyonu

08.11.2010 - 01:25 | Son Güncellenme:

F.A. adlı kişi dizide şiddet olduğunu, milli örf ve kuralların hiçe sayıldığını belirterek TBMM’ye başvurdu. Komisyon konunun masaya yatırılmasına karar verdi

TBMM’de ‘Fatmagül’ün suçu ne’ komisyonu

TBMM, milyonlarca insanı ekran başına kilitleyen ve her hafta izlenme rekorları kıran “Fatmagül’ün Suç Ne?” adlı dizinin topluma etkisini araştıracak.

Tecavüz ve tanıtım
TBMM Dilekçe Komisyonu, ilgili devlet birimleri ve alanında uzman sosyolog ve psikologları da biraraya getirerek “Fatmagül’ün Suçu Ne?” adlı dizinin sosyolojik, psikolojik etkilerini masaya yatıracak.
Komisyon Başkanı Yahya Akman, “özgür yayıncılıkla çocukların korunması arasında hassas denge var. ‘Fatmagül’ün Suçu Ne’ başta olmak üzere bu tür dizilerin topluma etkisini uzmanlarla birlikte inceleyip bir noktaya varmaya çalışacağız” diye konuştu. Kanal D’de yayınlanan ve tecavüz sahnesiyle kamuoyunda büyük tartışma yaratan “Fatmagül’ün Suçu Ne?” adlı dizi, TBMM’de deprem etkisi yarattı. Edinilen bilgilere göre, F.A. adlı bir vatandaş “Fatmagül’ün Suçu Ne?” adlı dizinin kadına yönelik şiddeti körüklediğini ve toplumda milli örf ve kuralların hiçe sayıldığını dile getirerek TBMM’ye başvurdu. F.A. dilekçesinde, “Türkiye’de aile içi şiddetin yüzde 87’si kadınlara karşı işleniyor. Şiddetin yüzde 34’ü fiziksel, yüzde 53’ü sözlü olarak. Türkiye’de kadınların yüzde 35.6’sı bazen, yüzde 16.3’ü sık sık aile içi tecavüze uğruyor. Neredeyse her iki kadından biri tacize uğruyor. Tecavüzün bir fantezi olduğu gösterilmeye çalışılıyor. Tecavüzün bir dizinin tanıtım malzemesi gibi kullanılması bu suçun sıradanlaştırılmasına yol açıyor” diyerek ilgili tele-vizyonlar ve RTÜK hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını istedi.