Siyaset ‘Tek tip kıyafet KHK ile çıkacak’

‘Tek tip kıyafet KHK ile çıkacak’

16.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, FETÖ sanıklarının duruşmalara tek tip kıyafetle çıkması için KHK çıkarılacağını söyledi. Bozdağ, Erdoğan’ın twitter’da Türkiye Cumhurbaşkanı ifadesini kullanmasının ise ‘süregelen bir uygulama’ olduğunu ifade etti

‘Tek tip kıyafet KHK ile çıkacak’

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, FETÖ sanıklarının tek tip kıyafet giymesi için Kanun Hükmünde Kararname çıkarılacağını söyledi. Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen ve yaklaşık 7 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısının ardından özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

SÜREGELEN UYGULAMA: (Erdoğan’ın twitter’dan “cumhuriyet” ifadesini çıkararak Türkiye Cumhurbaşkanı ifadesini kullanması) Anayasamıza ve süregelen uygulamaya uygun bir ifadededir. Görev yapan cumhurbaşkanlarımız dahil hayatta bulunan cumhurbaşkanları da 30 Ağustos davetiyelerinde ‘Türkiye cumhurbaşkanı’ ifadesi kullanmıştır. Cevdet Sunay, Fahri Korutürk, Süleyman Demirel Ahmet Necdet Sezer ve Abdullah Gül döneminde gönderilen davetiyeler vardır. Burada hepsinde bu ifade var. 2014’te yapılan seçim sonucunda YSK’nın mazbatasında ‘Türkiye cumhurbaşkanı seçilmiştir’ ifadesi vardır.

KARAR GÖZDEN GEÇİRİLSİN: (Kuzey Irak’taki referandum) Sadece Türkiye değil, Irak, İran, ABD başta olmak üzere birçok ülke bu referandumunun doğru olmadığını gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etmişlerdir. Kararın 25 Eylül’e kadar gözden geçirilmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

SORUŞTURMA VAR: (Eren Bülbül’ün annesinin oğlunun bölgeye götürülmesinde ihmal olup olmadığı iddiaları) Eren Bülbül’ü şehit eden teröristlerle ilgili geniş kapsamlı çalışma başlamıştır. Sorulması gereken hesabı güvenlik güçleri soracaktır. Şehidimizin annesinin yaptığı açıklama ile ilgili başsavcılık adli tahkikat başladı ve sürüyor. Öte yandan İçişleri Bakanlığı da mülkiye müfettişi görevlendirildi. Konu esasına dair rapor hazırlanacaktır.

TEYAKKUZ HALİNDEYİZ: (Suriye ve Irak’taki gelişmeler) Telafer Türkmenlerden oluşan bir kenttir. DEAŞ’tan temizlenmesi ve oranın sahiplerine bırakılmasını hem Amerika ile hem Rusya ile muhataplarla yapılan görüşmelerde dile getirdik. Hava harekatı başlatılmış durumdadır. Telafer’e komşu köylerde Irak güçleri harekat başlatılmıştır. Bölgenin demografik yapısının da dikkate alınmasını söyledik. Haşdi Şabi birliklerinin girmemesi konusunda hassasiyet konusunda duruldu. Türkiye süreci yakından takip ediyor. Afrin konusunda da Suriye’de olup bitenler bizim ulusal güvenliğimizi ilgilendirir, bir terör örgütü ile diğer terör örgütü kaldırılması doğru değildir. PYD-YPG-PKK terör örgütleri ile bölgede istikrar sağlanması huzur sağlanması söz konusu olamaz. Terör koridoru oluşturulmasına Türkiye izin vermeyecektir. İdlib’de de Afrin’de Türkiye aleyhine gelişme olmaması için birimlerimiz teyakkuz halindedir.

Haberin Devamı

BÜYÜK BİR HATA: (ÖSYM’nin yerleştirme hatası) Büyük bir hata var. ÖSYM, güven adresidir. Böyle olaylar olunca ÖSYM yıpranmaktadır. Bu hadisede de açık ve net bir hata vardır. Kasıt vardır demiyoruz. Kasta dayalı bir hata olmadığını ifade ettiler. İhmalden bahsettiler. Bu ihmal de olsa gereken değerlendirmeleri yapacaktır. Yerleştiği ilan edilen 1499 aday herhangi bir programa yerleştirilememiştir. Hata pek çok kişiyi etkiledi. ÖSYM başkanlığı gerekli idari tahkikatı yapacaktır.

KHK İLE ÇIKACAK: (Tek tip kıyafet) Yasa değişikliği ihtiyacı var. KHK’ya konulabileceğini ifade etmiştik. Kabine değişikliği yapıldı, cumhurbaşkanı başkanlığında bakanlar kurulu yapılmadığı için çıkarılmadı. Şimdi yaptık, bundan sonra çıkacak KHK’larda bu konu yer alabilir

YAKINDA DUYACAKSINIZ: (Diyanet İşleri başkanı atanması) Mehmet Görmez emekliye ayrıldı. Yeni atamayı yakında duyacaksınız.

Haberin Devamı

AOÇ ile ilgili haberler bayat

Bozdağ, ABD elçiliğine verilen arazi ile ilgili “Bayat bir haber. 2013 yılından bu yana ara ara gündeme getiriliyor. İşin aslı şudur; bu arsanın hukuken ve konum itibariyle Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) ile herhangi bir irtibatı yoktur. Sınır bir yer de değildir. AOÇ’de kenarında ortasında bir yer, onlara şimdi satılmış gibi yalan haber yapılıyor. 24 Mayıs 1983’te çıkarılan kanunla Gazi Üniversitesi’ne verilmiş. Üniversite de TOKİ’ye kendi ihtiyaçları yapılması karşılığında devredilmiştir. ABD ile İçişleri bakanlığı görüşerek elçiliğe 11 Nisan 2014’te satışı yapılmıştır. 5 Kasım 2016’da ise satışına ilişkin protokollerin sureti Mimarlar Odasına gönderiliyor. 1983’te o zaman Ak Parti yok. AOÇ ile ilgisi kesiliyor o zaman” dedi.