Siyaset Tekin’deki lobi belgesi internetten

Tekin’deki lobi belgesi internetten

15.11.2008 - 01:08 | Son Güncellenme:

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Muzaffer Tekin, ofisinde ele geçen ‘Ergenekon Lobi Belgesi’ni internetten temin ettiğini açıkladı. MİT’ten gelen yazıda da belgenin 2007’de sitede yayımlandığı belirtildi

Tekin’deki lobi belgesi internetten

Sanık emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin’in ofisinde ele geçirilen “Ergenekon Lobi Belgesi”nin “aloihbar.org” adlı sitede yayınlandığı ortaya çıktı. Ergenekon davasının 14. duruşmasında, Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, MİT’ten gelen yazıda, belgenin 12 Temmuz 2007’de “aloihbar.org” adlı sitede yayınladığının belirtildiğini açıkladı.
Dünkü duruşmada, ‘hakkında iki kez müebbet’ istenen Tekin, 105 sayfalık savunmasını tamamladı. Tekin, ofisinde ele geçirilen “Ergenekon Lobi Belgesi’ni” bir internet sitesinden temin ettiğini açıkladı.
Şengün ise, MİT’e yazı yazıldığını ve bu sitede böyle bir yazı yayınlanıp yayınlanmadığının sorulduğunu belirterek, “MİT’ten gelen yazıda belgenin, 12 Temmuz 2007’de “aloihbar.org” adlı sitede yayınladığının belirtildiğini” açıkladı.
Danıştay saldırısı davası sanıklarından avukat Alparslan Arslan’la arasında zorla suç bağı yaratılmaya çalışıldığını iddia eden Tekin, Arslan’ın Fethullah Gülen’in yeğeni Kemalettin Gülen’le yakın arkadaş olduğunu öne sürdü.
Savcıların bütün gayesinin Danıştay cinayetiyle tarikat bağlantısını kesmek olduğunu anlatan Tekin, lehe olan hiçbir delilin dikkate alınmadığını savunarak, savcının, kendisini “şüpheli” olarak değil “hasım” olarak gördüğünü öne sürdü.

Kurtlar Vadisi vurgusu
“İddianamenin aylar önce içeriğini birtakım tetikçi tarifesinden öğrendiğimiz gibi, Kurtlar Vadisi dizisi de birebir savcının iddianamesiyle ne gariptir ki örtüşüyordu” diyen Tekin, Savcı Zekeriya Öz’e yazdığı mektupların da yandaş medyaya sızdırılarak tahrif edilip yayımlandığını savundu.
Tekin, “Bir yandan rahip Santora, Hrant Dink ve Zirve Yayınevi cinayetlerini iddianameye alıp; Ergenekon sanıklarıyla birtakım bağlantılar kurmaya çalışıp ayrıntılı açıklamalar yapacaksınız ve bu suçlamaların arasına psikolojik etki yaratmak amacıyla gazetenin bombalanması ve Danıştay saldırısını koyacaksınız, arkasından da ‘Bu suçlar için yeterli delil bulamadım, o yüzden dava açamıyorum’ diyeceksiniz. Bu tavır CMK’ya aykırıdır. İddianamede iddia çok, ama suç yoktur.”
Tekin, sanıklar arasındaki laik, cumhuriyetçi ve Atatürkçü yapıda bulunan kişilerle Danıştay cinayetleri sanığı Arslan’ın sahip olduğu kişiliği bir araya getirmenin mümkün olmadığını belirterek, “Savcıların bütün gayesi Danıştay cinayeti ile tarikat bağlantısını keserek vatansever insanlarla ilişkisi olduğunu göstermektir” dedi.

Haberin Devamı

Tekin’deki lobi belgesi internetten