Siyaset Tekin: Kılıçdaroğlu belgesiz konuşmaz

Tekin: Kılıçdaroğlu belgesiz konuşmaz

28.11.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki İsviçre bankalarındaki hesap ve belge poleğimine ilişkin olarak “Yarın (bugün) hep beraber göreceğiz. Kılıçdaroğlu’nu takip edin” dedi.

Tekin: Kılıçdaroğlu belgesiz konuşmaz

Tekin, Antalya Merkez Döşemealtı İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Son dönemde FETÖ’ydü, NATO’ydu diye Türkiye’nin gerçek gündeminin dışına çıkıldığını, şimdi de Sarraf meselesiyle gündemin meşgul olduğunu belirten Tekin, işsizlik ve yoksulluğun had safhada olduğunu, Türkiye’nin hiçbir dönem bu kadar sıkıntı içine girmediğini savundu. Kılıçdaroğlu’nun geçen salı günü grup toplantısında herkesin anlayabileceği net sorular sorduğunu ifade eden Tekin, şöyle dedi:

Haberin Devamı

“Örneğin İsviçre bankalarında bir yabancı gazetenin haberine dayalı, burada paranız var mı yok mu, yoksa evet yoktur ve bu konuda tıpkı Sayın Baykal’ın geçmiş dönemdeki ‘İsviçre bankalarında param yoktur’ deyip mahkemeye verip soruşturma başlattığı gibi siz de bu yöntemi deneyebilirdiniz. Ama bu yöntemi de denemediğinize göre elbette ki insanların kafalarında soru işaretleri oluşuyor. Hepimiz çok iyi biliriz ki, Sayın Kılıçdaroğlu’nun hayatında yalan yoktur, fıtratında da iftira yoktur. Sayın Kılıçdaroğlu belgeye, bilgiye dayalı konuşan bir liderdir... Ama Sayın Erdoğan’ın sertleşerek gerçekten hiçbir siyasi üsluba yakışmayacak şekilde hakarete varan cümleleri kullanması son derece manidardır. Unutmayın ki Sayın Kılıçdaroğlu geçmiş dönemlerde de olduğu gibi hiçbir şeyi belgeye, bilgiye dayalı konuşmayacağını büyük olasılıkla yarın (bugün) hep beraber göreceğiz. Kılıçdaroğlu’nu takip edin.”

Haberin Devamı

‘Toplantıyı izleyin’

Tekin “Belge açıklanacak mı” sorusuna da şu yanıtı verdi: “Bilemiyorum belge açıklanır mı açıklanmaz mı ama Sayın Kılıçdaroğlu’nun belgeye, bilgiye dayalı olmayan hiçbir iddiası, konuşması olmaz. Geçmiş dönemde de olmamıştır, şimdi de olmaz. Hatta şöyle bir şey de söylüyor: ‘Geçmişte de bir sürü iftira attı.’ Valla bir tanesini hatırlatsınlar onlardan özür dileyeceğim. Sayın Kılıçdaroğlu bugüne kadar hiç kimseye iftira da atmamıştır, olmayan bir şeyi de konuşmamıştır. Eğer Sayın Kılıçdaroğlu’nu dinlemiş olsaydınız, yani kendi çamaşırımızı kendimiz yıkamış olsaydık bugün elin oğlu size kol gibi fatura göndermezdi.”