Siyaset Tekmelemezsen adam değilsin

Tekmelemezsen adam değilsin

28.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’nin 15 bin kişiyle birlikte Tandoğan Meydanı’nda yaptığı toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu “Bu mücadelede baskı, bedel ne olursa olsun kefeni giymek ve o yola çıkmak ahdımızdır. Baskılarınız vız gelir Tekmelemezseniz adam değilsiniz” dedi

Tekmelemezsen adam değilsin

CHP, siyasi tarihte bir ilke imza atarak, grup toplantısını zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkartan 4+4+4 kanun teklifini protesto etmek amacıyla TBMM yerine Tandoğan Meydanı’nda yaptı.
Tandoğan Meydanı’nı dolduran, CHP kaynaklarına göre 30 bini aşkın, farklı gözlemcilere göre 15 bini geçen kalabalığa konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı, “Sen kindarsın, münafıksın, din bezirganısın, din tüccarısın. Başbakan’a elimi uzattım. Gelin, bu konuyu tartışalım dedim. Gelmedi. Benim önüme çıkması için adamda yürek gerekir. Kendisinden nefret eden bir adam olabilir mi?” sözleriyle eleştirdi.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in başkanlık yapma kapasitesi olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, “Her dönemin adamı olmaktan vazgeç. Biraz onurlu davran” dedi. Kılıçdaroğlu, din eğitimine karşı olmadıklarını, uzmanların bu konuyu görüşebileceklerini söyledi.
Toplantının duyurusu için astıkları afişlerin toplandığını, kent dışından gelen otobüslerin durdurularak engellendiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, CHP’nin sözünün kesilmek istendiğini kaydetti.

Mengele zihniyeti
Teklifin milli eğitim sisteminin hiçbir sorununu çözmediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
“Yoksul çocuğu ile varlıklı çocuğun özgürce yarışabildiği tek alan ilköğretimdir. Şimdi siz yoksul çocuğun elinden o alanı da alıyorsun. Bu ülkenin yoksul insanlarına yazık günah değil mi? Ben onlara sahip çıkıyorum.”
Teklifin baskıyla geçirildiğini belirten Kılıçdaroğlu, “O teklifi yapan zihniyet faşist bir zihniyettir. O zihniyet Doktor Mengele’nin zihniyetidir” dedi.

Tarih bilmez cahil adam
Erdoğan’ın, “Zorbalıkla gelen düzenlemeyi, demokrasiyle ortadan kaldıracağız” dediğini de belirten Kılıçdaroğlu, “Tarih bilmez. İlkel bir intikam duygusuyla çocukların geleceğiyle oynanılır mı? Varsa 28 Şubat’tan alıp veremediğin altına kurşun geçirmez araba aldığın adamı çağır, sor hesabını ona. Fakir fukaranın çocuğundan ne alıp veremediğin var” diye konuştu.

Adam değilsiniz
Teklifteki iki maddeyle yolsuzluğun yasal güvenceye bağlandığını belirten Kılıçdaroğlu, “Bu teklifte bunun yeri ne? Çocukların sırtından geçinmek, ailelerin ceplerine el atmak sizi bıktırmadı mı? O dünyaya giderken bir kefenle gideceksiniz. Malınız mülkünüzle gitmeyeceksiniz” dedi.
Kılıçdaroğlu, tarihte özgürlük için mücadele edenlerin ağır bedeller ödediklerini belirterek, “Kimisi giyotinde, darağacında, kimisi hapishanelerde, faili meçhullerde gitmiştir ama size söz veriyorum, bu mücadelede baskı, bedel ne olursa olsun kefeni giymek ve o yola çıkmak ahdımızdır. Baskı uygulacaklarmış. Baskılarınız vız gelir bize. Tekmelemezseniz adam değilsiniz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Tekmelemezsen adam değilsin

Rahşan Ecevit de Tandoğan’daydı
CHP milletvekilleri, platformun önündeki bölümde toplanarak konuşmayı dinledi. Eski Başbakan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit de milletvekillerinin yanında durdu. Rahşan Ecevit’in toplantıya katıldığı kalabalığa da duyuruldu. Ecevit, gazetecilerin soruları üzerine, “Türkiye’nin bir şeriat devleti olmaya doğru ilerlediğini hepimiz görüyoruz. Bunun önlenmesi için ben de arkadaşlarıma destek olmaya geldim” dedi.

Tekmelemezsen adam değilsin

Kılıçdaroğlu’na çoğunluk var mı?
Kılıçdaroğlu’nun konuşması öncesinde CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce kürsüye geldi. İnce, partisinin grup toplantısını açtığını belirterek, “Çoğunluğumuz var mı?” diye sordu. Bunun üzerine milletvekilleri ile alanda bulunan partililer, “var“ dedi. İnce de, geleceğin başbakanı dediği Kılıçdaroğlu’nun grup konuşmasını yapması için kürsüye davet etti.

Haberin Devamı

Tekmelemezsen adam değilsin

ÖZKES VE EŞİNE BÜYÜK İLGİ
Miting alanında en çok ilgiyi CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes’in türbanlı eşi gördü. Kılıçdaroğlu’nu dinlemeye gelenler arasında türbanlı bazı kadınlar dikkati çekti.

Kim kimdir?
Takma adı “Ölüm Meleği” olan Josef Mengele, Nazi toplama kampı Auschwitz-Birkenau’da yaptığı acı verici ölümcül deneylerle bilinen bir Alman Nazi doktoruydu.

Tekmelemezsen adam değilsin

AKP BİLİME TAKTI
Pankart ve dövizlerde, “4+4+4 ile geleceğini kesintiye uğratma”, “Ey bakan kitabındaki bilgiyi nerden aldığın belli / 4+4+4 fikrini nerden aşırdın peki?”, “Sen demokrasinin resmini yapabilir misin usta?”, “AKP aklını bilime taktı”, Çocuk gelinlere 4+4+4 çözüm getirmiyor” ve “Vatandaşım eğitimde son sözüm 1+8+4” yazılı pankartlar ve Türk bayrdakları dikkat çekti.
Fotoğraflar: YAVUZ ÖZDEN

Gökçek: 7 bin kişi katıldı
Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP’nin Tandoğan toplantısına 7 bin kişinin katıldığını savundu. İddiasını fotoğraflarla destekleyen Gökçek, twitter’da şöyle yazdı: “KK, grup toplantısını ben izin verince Tandoğan’da yaptı.:) KK, meydana on binlerin geldiğini söyledi. Polis kayıtlarına gazetecilerden aldığım bilgiye göre 9 bin olarak geçti. Bana göre 7 bin. 7 bin rakamı CHP için hezimet.”