Siyaset Tencere tavayı çalanı ihbar et

Tencere tavayı çalanı ihbar et

20.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Açılışta yaptığı konuşmada her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, “Komşuyu rahatsız etmek suçtur. Ben değil yasalar söylüyor. Müracaatınızı yapacaksınız, yargıya bildireceksiniz” diye konuştu

Tencere tavayı çalanı ihbar et

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlara tencere tava çalan komşusunu ihbar etme çağrısı yaptı. Erdoğan, “Tencere tava kullanmak, mutfakta kullanmak değil ha, suçtur. Komşuyu rahatsız etmek suçtur. Ben değil yasalar söylüyor. Tencere tavacıları çekinmeden sizler yargıya taşıyacaksınız. Her şeyi devletten beklemeyin. Müracaatınızı yapacaksınız, yargıya bildireceksiniz, herkes haddini bilsin. Çevre kirliliği sadece çöpü dışarı bırakmak değildir. Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok” dedi. Erdoğan, dün aralarında Kastamonu Havalimanı’nın da bulunduğu tesislerin toplu açılış töreninde şu mesajları verdi:
FAİZ LOBİSİ NİYE HOPLUYORSUN: Kayıt dışı ekonomiyle mücadele ediyoruz. Vergi yolsuzluklarıyla mücadelemiz sürüyor. Faiz lobisi dedim hoplamaya başladılar. Niye hopluyorsunuz. Faiz dışı gelirlerle benim halkım sömürülüyor. Kredi kartları noktasında bu bilinci taşıyın. Her önüne gelen nasıl olsa veriliyor diye kredi kartı almasın. İcra memuru kapınıza gelince kusura bakmayın.
TENCERE TAVACILAR: Tencere tava kullanmak mutfakta kullanmak değil ha suçtur. Komşuyu rahatsız etmek suçtur. Ben değil yasalar söylüyor. Tencere tavacıları çekinmeden sizler yargıya taşıyacaksınız. Her şeyi devletten beklemeyin. Müracaatınızı yapacaksınız yargıya bildireceksiniz herkes haddini bilsin. Çevre kirliliği sadece çöpü dışarı bırakmak değildir. Ses kirliliği görüntü kirliliği çevreye tehdittir.
ÇATLAK SESLER: Her zaman zirvelere gözümüzü dikeceğiz. Bazen çatlak sesler çıkabilir. O çatlak seslere itibar etmeyin. Gezi Parkı dediler şu dediler. Ne oldu ne vardı bu ülkede? 3. köprüyü de durdurmak için müracaat edenler var. CHP zihniyeti. Çünkü bunların hayatında dikili taş yok.
BÖYLE GENÇLİK İSTEMİYORUZ: Elinde pala, molotofkokteyli ile değil, şiddet yanlısı bir gençlik değil elinde bilgisayar olan gençlik istiyoruz. Sizi hiçbir zaman molotofçularla mukayese etmeyiz.
BİRBİRİMİZLE UĞRAŞMAYALIM: Birbirimizi Allah için seveceğiz. İnsanoğlu makam, parası pulu için sevilmez. 36 etnik unsur hepsiyle biz beraberiz, kardeşiz. Olaya böyle bakacağız. Böyle bakarsak kimse bizi parçalayamaz. Biz birbirimizle uğraşırsak düşman olanlara hizmet ederiz.
ŞEHİTLERİMİZE MAHCUP OLMAYACAĞIZ: Bazıları tuzaklar kuruyor, varsın kursunlar. Milletin kurduğu tuzak sandıkta. Kirli senaryolara karşı göğsümüzü gerecek tuzakları bozacağız. Şehitlerimiz bizim kutup yıldızlarımızdır. Biz şehitlerimizin fedakarlıkları sayesinde bu topraklarda istikbal içinde yaşıyoruz. O şehitlerimiz hiçbir zaman mahcup olmayacağız. Şehitlerimizin ruhunu incitecek hiçbir girişimin ardında bulunmayacağız.
YARIM ASIRLIK RÜYA: Kastamonu’nun yarım asırlık rüyasını gerçekleştiriyoruz. Merhum Menderes döneminde havaalanı yapma arzusu belirmiş. Ancak kapatıldı. Biz gelince havaalanı ile ilgili adımı atalım dedik. Ancak havalimanı yapma kararı verdik. 100 milyon liralık yatırımla havalimanını bitirdik. Haftada 4 uçuş var. Her güne çıkarmanın gayretine girelim dedim bakanıma. THY yapamayacaksa özel sektörü de bu işin içine sokalım. Şu anda yüzde 75 doluluk oranı var.

Haberin Devamı

Türbeye gider gibi havaalanına geliyorlar
Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş havaalanının yapılmasının Kastamonuluları heyecanlandırdığını belirterek, “Kastamonulular son zamanlarda bir türbeye gider gibi bölük bölük havaalanına geliyorlar. Hatta İstanbul’dan bile gelip havaalanını görüp gidenler var” dedi.

Stadyumda ‘dev’ iftar
Erdoğan, yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı Kastamonu Stadyumu’ndaki iftar programında yine ‘faiz lobisine’ yüklendi. Erdoğan, “Açıklamalarımın ardından faiz lobisi hop oturup, hop kalkıyor. Çünkü ceplerine girecek olan para artık ceplerine girmiyor. Bu süreçte 642 milyar almayı hedeflemişlerdi ama o parayı alamadılar. O 642 milyar, yani 642 katrilyon nerede kaldı? Benim milletimin cebinde kaldı, yatırımlarda kaldı. Onları çıldırtan bu” diye konuştu.