Siyaset ‘Terör örgütünün Allah belasını versin’

‘Terör örgütünün Allah belasını versin’

14.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün Ankara Muhtarlar ve Kanaat Önderleri Buluşması’nda soruları da yanıtladı.

‘Terör örgütünün Allah belasını versin’

 

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Toplantıya katılanlar, “Din konusuna bakışınız nedir”, “HDP”, “başörtüsü”, “imamhatip”, “PKK’ya bakış açınız nedir”, “Muhalefette dinliyorsunuz ama yarın iktidar olduğunuzda dinleyecek misiniz?” şeklinde sorular yöneltti. Bazı katılımcılar, “Cumhurbaşkanlığı adaylığınız hayırlı olsun, başarılar dileriz” temennisinde bulundu.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, PKK konusundaki soru üzerine, “Biz bilerek adını kullanmıyoruz. Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesine bakın, orada da kullanmazlar. Çünkü terör örgütleri bunu ister, adı duyulsun ister. Biz bunun için söylemiyoruz. Bu terör örgütünün, bu terör örgütüne destek veren, onlarla iş tutanın, onların da Allah belasını versin” dedi. HDP konusundaki soruya da Kılıçdaroğlu’nun, “6 milyon oy alan bir partiyi terörist ilan ederseniz, bu 6 milyon kişiyi de terörist ilan etmiş olursunuz, ülkenin birliği ve bütünlüğü için tehlikeli bir şeydir” yanıtını verdiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu, “Kurumların dini olmaz. İnsanların dini olur, o da Allah ile kul arasındadır. Oraya girmeye kimsenin hakkı yoktur. Diyanet İşleri Başkanlığı bizim dönemimizde kuruldu. İmamhatipleri açan biziz. CHP’nin bu konuda bakışı çok net. Biz dinin siyasete alet edilmesini istemiyoruz” diye konuştu. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, partinin kırmızı çizgilerine de işaret ederek, “vatan ve bayrak” vurgusu yaptı.

Haberin Devamı

‘Ankara, cumhuriyetimize yaraşır bir başkent’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’nın başkent oluşunun 98. yıl dönümünü kutladı.  Kılıçdaroğlu, Twitter’dan yayımladığı mesajında, “Cumhuriyetimizin kuruluşuna ev sahipliği yapan Ankara’mızın başkent oluşunun 98. yıl dönümünü kutluyor, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurucu kadroyu minnetle anıyorum. Ankara, cumhuriyetimize yakışır bir başkent olma yolunda yeniden emin adımlarla ilerliyor” ifadesini kullandı. -ANKARA Milliyet