Siyaset Terörü çöp sepetine atabilriz

Terörü çöp sepetine atabilriz

07.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinden birkaç saat önce yaptığı konuşmada, terör sorunun çözülememesinden siyaset kurumunun sorumlu olduğunu belirterek, “Bir çözüm yolu üretebiliriz, o çözüm yolunu ürettiğimiz zaman da terör belasını bu ülkenin yakasından alır, çöp sepetine atarız. Türkiye bu demokratik olgunluğa ulaşabilmeli” dedi

Terörü çöp sepetine atabilriz

Kılıçdaroğlu, Erdoğan ile görüşmesine saatler kala, TİM Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada terör sorununa değinerek, Erdoğan’ın terör konusundaki duyarlılığına inanmadığını belirterek, hükümet programında terörle ilgili bir cümlenin bulunmadığını kaydetti. Kılıçdaroğlu, terör konusunu siyaset malzemesi yapmamaya özen gösterdiklerine değinerek, “İnsan hayatı siyaset malzemesi olmaz” dedi. Terör konusundaki önerilerini dile getiren Kılıçdaroğlu, terörün nasıl sonlandırılacağına ilişkin parlamentoda uzlaşma komisyonu ve parlamento dışında da kanaat önderlerinden oluşacak komisyon kurulmasını önerdiklerini anlattı.

Bu olgunluğa ulaşmalı
Kılıçdaroğlu, “Terör 30-35 yıldır çözülmüyorsa sorumlusu siyaset kurumudur” dedi ve siyaset kurumunun soruna çözüm bulmaktan kaçtığını belirtti. Partilerin bir araya gelerek, görüşlerini uygarca paylaşması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Bir çözüm yolu üretebiliriz, o çözüm yolunu ürettiğimiz zaman da terör belasını bu ülkenin yakasından alır, çöp sepetine atarız. Türkiye bu demokratik olgunluğa ulaşabilmeli” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, görüşleri olmasına rağmen önerilerinin içini doldurmadıklarını, yol haritasının ve içeriğin konuşularak belirlenmesinin doğru olacağını düşündüklerini söyledi.

Haberin Devamı

‘İlk adım hükümetten gelecek’
CHP’nin Ak Parti’ye götürdüğü 10 maddelik yol haritasında TBMM çatısı altında her partiden 2’şer kişinin katıldığı 8 üyeli Toplumsal Mutabakat Komisyonu (TMK) ve TBMM dışında 12 üyeli Akil İnsanlar Grubu’nun (AİG) kurulması öngörülüyor. Çözüm önerisine göre, TMK’nın çalışmalarına başlayabilmesi için ilk adımın Ak Parti hükümetinden gelmesi gerekiyor. TMK, hükümetin yaklaşımını ele alacak, eleştiri ve önerilerini gündeme getirecek. Devletin konuyla ilgilenen kurumları da görüşlerini TMK’ya iletecek. AİG ise TBMM’de temsil edilmeyen siyasi partiler başta olmak üzere, sivil toplum kuruluşları ile görüşecek. Komisyon çalışmalarını 6 ay içinde bitirecek ve hazırlayacağı raporu TBMM Genel Kurulu’na sunacak.