Siyaset Tezkere gerekirdi

Tezkere gerekirdi

10.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Musul’daki Türk askeri varlığıyla ilgili yaşanan tartışmalar konusunda muhalefet partilerinin bilgilendirilmemesini eleştirdi.

Tezkere gerekirdi

Tekin, “Aslında hukuken, bir başka ülke topraklarına askerlerimiz gidiyorsa, parlamentoda tezkerenin çıkarılması gerekirdi. Tezkereye başvurulmadığı gibi, siyasi partilere, muhalefete, parlamentoya bilgi verilebilirdi. Şu anda çok muamma bir durumda, ne olacağı belli değil” diye konuştu.

Haberin Devamı

CHP MYK toplantısının devam ettiği saatlerde basın açıklaması düzenleyen Tekin, Anayasa tartışmalarına ilişkin olarak, “Eğer evrensel bir anayasa yapmak istiyorsanız, buyurun hodri meydan. Bütün bu zalimlikleri ortadan kaldırabilecek, özgürlükçü bir hukuk sistemi istiyorsanız, eyvallah” dedi.


At pazarlığına döndü

Tekin, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu’nun, AB’ye yönelik “Mültecileri saldık, kasanın ağzını açtılar” twiti attığını belirterek, “Esad ne kadar zalimse, bu uygulamaları yapanlar da o kadar zalim. Daha dün altı çocuğumuz, Aylan bebek gibi boğuldu. Kuzu’nun ifade ettiği gibi ‘saldık’ cümlesi, Avrupa’yı belli ki çok rahatsız etmiş, çok sayıda mültecinin gitmesiyle beraber, bir görüşme trafiği başladı ve bu görüşme trafiği, bir ‘at pazarlığı’ konusuna dönüştü. Bunlar kabul edilebilir işler değil” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Tekin, Erdoğan’ın hâkim ve savcılara ne yapacağını tarif ettiğini, Can Dündar ve Erdem Gül’ün sembolik bir duruşmayla tutsak hale geldiğini savundu. Berkin Elvan’ın 906, Hrant Dink’in 2 bin 920 gün önce öldürüldüğünü, Suruç katliamının 140, Ankara katliamının 60, Tahir Elçi katliamının ise 12 gün önce yaşandığını anlatan Tekin, “Can için, Erdem için, birçok insan için bu kadar hızlı yürüyen hukuk sistemi, burada nerede Allah aşkına?” diye sordu. Tekin, “Yüzde 49-50 aldık cakası atabilirsiniz ama yönetemiyorsanız, yüzde 80 de alsanız bir şey ifade etmez” diye konuştu.