Siyaset Toplu faili meçhuller dönemi

Toplu faili meçhuller dönemi

22.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan’ın 90’lı yıllardaki faili meçhul cinayetleri hatırlatan ‘Beyaz Toros’ sözlerini “şantaj” olarak değerlendiren CHP lideri, “Senin zamanındaki faili meçhuller ne olacak? AKP döneminde de toplu faili meçhuller var” iddiasında bulundu

Toplu faili  meçhuller dönemi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, “Biz gidersek, beyaz Toroslar gelir” sözlerine sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, Senin zamanındaki faili meçhuller ne olacak? 13 yıldır hiç ses çıkarmıyorsunuz şimdi ayağının altından zemin kayınca aklın başına gelir. Sözlerin bir de şantaj boyutu var. Ak Parti döneminde toplu faili meçhuller var” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Milliyet’e yaptığı değerlendirmede CHP’nin verdiği önergeleri anımsattı. Kılıçdaroğlu, “Araştırma önergesi verdik, faili meçhulleri araştıralım diye, her seferinde reddettiler. İnsana sormazlar mı bu yaklaşımı? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Faili meçhullerden şikâyet ediyorsan parlamentoda verdiğimiz önergenin gereğini yapardın, oturur adam gibi parlamento faili meçhulleri araştırırdı ve Türkiye’nin gündeminden çıkarırdı. Faili meçhullerin araştırılmasını reddeden bir anlayış faili meçhulleri önleyemez işin özeti bu. ‘Biz gidersek gelir’ diyorlar. Senin zamanındaki faili meçhuller ne olacak? 13 yıldır hiç ses çıkarmıyorsunuz şimdi ayağının altından zemin kayınca aklın başına gelir. Sözlerin bir de şantaj boyutu var. Ak Parti döneminde toplu faili meçhuller var” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, HDP’nin seçim bildirgelerinin toplatılması kararına ilişkin olarak da “yargı Davutoğlu’nun emrinde” değerlendirmesinde bulundu.

‘Ticari taksilere baksın’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç da CNN Türk’te katıldığı bir programda konuya ilişkin olarak, “Beyaz Toros biliyorsunuz bir dönem Türkiye’de faili meçhulleri ifade etmek için, işte JİTEM’in, şunun bunun kullandığı bir araç türü ve şimdi bir tehdit kokan, sanki 13 yıldır kendisi iktidarda değilmiş gibi bundan sonrasında ‘Eğer biz gidersek tekrar beyaz Toroslar devri başlar’ gibi bir ifadede bulunuyor... Ve ticari taksilere gelelim isterseniz. Bugün elini kolunu sallayarak güya takipte olması gereken teröristler Suriye sınırından Kilis’e, oradan Gaziantep’e, oradan Ankara’ya, ondan sonra Ankara Garı’nın önüne kadar geliyorlar. Bence beyaz Toros’u bıraksın, şu ticari taksilerin hesabını versin” ifadesini kullandı.

Kılık değiştirerek

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da Davutoğlu’nun açıklamalarını, “Senin ima ettiğin faili meçhul cinayetlerin simge aracı beyaz Toroslar, Reyhanlı’da da, Gezi’de de, Suruç’ta da, Ankara’da da kılık değiştirerek zaten vardı. Bu sözler apaçık JİTEM, kontrgerilla ve özel harp dairesine görev emri vermektir. Bu büyük bir suçtur. Bu ülkenin başbakanıyım diye kürsüye çıkıp bu tehditlerle mi oy topluyorsun artık, bu kadar mı düştün? Bunun adı ne siyaset, ne demokrasi ne de insanlıktır. Bu düpedüz şantajdır” sözleriyle değerlendirdi.

Haberin Devamı

Yağmur altında konuştu
Kılıçdaroğlu seçim çalışmalarını dün Aydın ve ilçelerinde sürdürdü. İlk durağı Didim’de partisinin Atatürk Bulvarı’ndaki seçim ofisi önünde seçim otobüsünden meydanı dolduran yaklaşık 5 bin kişiye yağmur altında seslenen Kılıçdaroğlu, MHP ile HDP’nin iki zıt parti olduğunu anımsatarak “İki parti de ’Koalisyonda CHP olmalı’ dedi. Neden? Çünkü CHP güven veren bir parti. Bunu gururla her yerde dillendirebilirsiniz. Diğer partiler bizim seçim bildirgemizi örnek alıyor. Bu ne demektir? Türkiye’yi yönetmeye hazır tek parti CHP’dir. Ülkeyi bugün içinde yaşadığı ateş çemberi içinden çıkarabilecek tek parti CHP’dir. Sizden 1 Kasım’da sandığa gitmenizi istiyorum. Bu seçimler cumhuriyeti oyladığımız seçimlerdir” dedi.

Yazarlar