Siyaset Trenden inenler bir daha binemez

Trenden inenler bir daha binemez

09.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa’da Saadet Partisi adayı olan eski AK Parti Milletvekili Cevheri’ye göndermede bulunan Erdoğan, “Ne diyorlar? ‘Ben kazanınca tekrar AK Parti’ye geleceğim.’ Kusura bakmasınlar, bu can bu tende oldukça bir daha biz bu trene kabul etmeyiz” dedi.

Trenden inenler bir daha binemez

Trenden inenler bir daha binemez
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bazı tezgâhlara, bazı oyunlara sakın ha gelmeyiniz. Çok tezgâhlar kuruluyor. Neymiş beyefendi aday olmamış. Aday olmayınca bakıyorsunuz ne dava var ne bir şey. Menfaat neredeyse oraya gidiyor. Ne diyorlar? ‘İşte ben kazanınca tekrar AK Parti’ye geleceğim.’ Bu trenden inenler bir daha bu trene binemezler. Bu davada bu treni terk edenleri, kusura bakmasınlar bu can bu tende oldukça bir daha biz bu trene kabul etmeyiz” dedi.

Erdoğan, Şanlıurfa’da partisinin düzenlediği mitingde vatandaşlara seslendi. Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle:

KİMİN KİMİNLE YÜRÜDÜĞÜNÜ BİLİYORSUNUZ: Biz Urfa’yı seviyoruz; Urfa’nın da bizi sevdiğini biliyoruz. Bugüne kadar hep bizim yanımızda yer aldınız, inşallah 31 Mart’ta da kader arkadaşlığımızı, bu ahitleşmemizi çok daha ileri taşıyacağız. Urfa’nın geleceğine kastedenlere inat, şehrimizi her alanda 2023 Türkiye’sine hazır hale getirmek için büyükşehirde ve ilçelerimizde el ele kol kola hedeflerimize yürüyeceğiz. Biz milletimizle Urfalılarla birlikte yürüyoruz. Karşımızda kimin kiminle yürüdüğünü de en iyi siz biliyorsunuz.

UFUK YOK: Şanlıurfa’yı inşası devam eden Adana-Gaziantep hızlı tren hattı üzerinden tüm Türkiye’ye hızlı tren ağıyla bağlıyoruz. Dün Mardin’deydim, Mardin’e hızlı tren müjdesini verdim. Benim arkamdan bu bölücü terör örgütünün desteklediği malum parti var ya, onun başındaki zat, ‘Mardin’e hızlı trenin ne işi var?’ dedi. Aynen SP gibi yani Saadet Partisi. Onun başındaki zat da, ‘Sivas’a trenin ne işi var?’ dedi. Allah’tan, ‘Mardin’de havaalanının ne işi var?’ demedi. Hem bunu kullanırlar, ondan sonra havaalanında gelir onunla beraber uçuş yaparlar. Şimdi oraya hızlı tren geldiği zaman biliyorum ki hızlı trenden de bunlar istifade edecekler ama bunlarda ufuk yok.

BİR DAHA BU TRENE BİNEMEZLER: Bazı tezgâhlara, bazı oyunlara sakın ha gelmeyiniz. Çok tezgâhlar kuruluyor. Neymiş beyefendi aday olmamış. Aday olmayınca bakıyorsunuz ne dava var ne bir şey. Menfaat neredeyse oraya gidiyor. Ne diyorlar? ‘İşte ben kazanınca tekrar AK Parti’ye geleceğim.’ Bu trenden inenler bir daha bu trene binemezler. Anlatabiliyor muyum? Bu davada bu treni terk edenleri, kusura bakmasınlar bu can bu tende oldukça bir daha biz bu trene kabul etmeyiz. Biz bu davada kimlerle bu yola çıktıysak bize ihanet etmedikçe biz beraber yolculuğumuza devam ederiz. Onun için emaneti emin ellere teslim ettik, onlarla yola devam ediyoruz.

BÖLÜCÜLÜK FİTNESİNİ İÇİMİZE SOKMAYA ÇALIŞIYORLAR: Biz milletimizi birlikle beraberlikle dayanışmayla geleceğe taşımak istiyoruz, bize ihanet edenlerle değil. Biz şehirlerimizi hizmetle muhabbetle yatırımla geliştirmek istiyoruz. Buna karşılık birileri ısrarla bölücülük fitnesini içimize sokmaya ve büyütmeye çalışıyor. Bu örgütün hiçbir zaman Kürt kardeşlerimizin veya bölgemizdeki herhangi bir kesimin hakkını hukukunu savunmak gibi bir derdi asla olmamıştır. Bunlar ilk günden beri bölgemizde birtakım güçlerin gönüllü veya paralı taşeronluğunu yapmıştır. Dün öyleydi bugün de öyle. Kürt kardeşlerimin hiç sıkıntıları yok muydu? Elbette vardı. Yoksulluk, ihmal edilmişlik, baskı, haksızlık vardı. Bu sıkıntılar Türkiye’nin her yerinde vardı ama bu bölgede daha ağır bir şekilde yaşanıyordu. Biz işte böyle bir Türkiye’yi devraldık. Hemen kolları sıvadık. Ama bunlar ülkemizi bölmeye çalıştılar.

Trenden inenler bir daha binemez

Tatlıses’le birlikte söyledi

Erdoğan, Şanlıurfa’da Uğurlu Mahallesi’ndeki Mustafa Okkaş Camii’nde kıldığı cuma namazının ardından kendisini bekleyen vatandaşlarla sohbet etti. Erdoğan, mitingden hemen önce alanda kurulan platformun arkasında ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses ile ayaküstü sohbet etti. Erdoğan konuşmasının başında Şanlıurfalıları, “Urfalıyam ezelden göynüm geçmez güzelden” diye selamladı. Urfa’nın ilmin, irfanın, medeniyetin şehri olduğunu söyleyen Erdoğan, Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Şanlıurfalı kadınları kutladı. Erdoğan, konuşmasında, İbrahim Tatlıses’ten de bahsederek, “Rabbim bu toprakların insanlarına sesin en güzelini... İşte az önce İbrahim kardeşimi gördünüz. Soyadı ile de müsemma Tatlıses. İbrahim Bey yıllara damgasını vurdu. Estetiğin en incesini, zarafetin en yakışanını, yüreğin en yangınını vermiş” ifadelerini kullandı. Erdoğan miting alanında da seçim şarkısı ‘Nereden Nereye’yi Tatlıses’le birlikte söyledi.

Muhalefet partileri Cevheri’de birleşti

Şanlıurfa’da Cumhur İttifakı’nın büyükşehir belediye başkanı adayı AK Partili Zeynel Abidin Beyazgül olarak açıklanırken, Cumhur ittifakı dışında kalan Millet İttifakı ve HDP ise Saadet Partisi’nin adayı eski AK Parti Milletvekili Sabahattin Cevheri’yi destekleyeceğini açıklamıştı.