Siyaset TRT'nin Kürtçe kanalına ilginç isim!

TRT'nin Kürtçe kanalına ilginç isim!

16.12.2008 - 08:39 | Son Güncellenme:

TRT, 1 Ocak'ta yayına başlayacak Kürtçe kanalın açılışına 35 yıldır Türkiye'ye gelemeyen sanatçıyı davet etti

TRTnin Kürtçe kanalına ilginç isim

1 Ocak'ta yayına başlayacak Kürtçe kanalın açılışına şarkıcı Şivan Perver'i davet etti. Almanya'da yaşayan Perver açılışa katılmak için konser takvimini ayarlamaya çalışıyor.

TRTnin Kürtçe kanalına ilginç isim
TRT 1 Ocak'ta 24 saat Kürtçe yayına başlıyor. TRT'nin Kürtçe kanalı 24 saat yayın yapacak.

Adı da TRT 8 ya da Kürtçe (heşt) olacak. Böylece 7 kanalı bulunan TRT sekizinci kanalını Kürtçe yayına sokacak. Bu çerçevede siyasi bağlantısı olmayan Kürt sanatçılarla görüşmeler yapılıyor.

Kürtçe şarkıların Sezen Aksusu olarak bilinen Nilüfer Akbal program yapacak isimlerden. Daha bir çok isme teklif götürüldü.

TRT'nin daha liberal bir çizgide yayın yapacağının işareti de teklif götürülen isimlerin listesi.

Kürtlerin en önemli sanatçılarından Şiwan Perwer kanalın açılışına davet edildi. Perwer açılışa katılmayacak ancak TRT'nin Kürtçe kanalında program yapmaya sıcak bakıyor.

Almanya'da yaşayan ve 35 yıldır Türkiye'ye girişi yasak olan Perwer yaptığı yazılı açıklamada TRT'nin Kürtçe kanalına dair duygularını, "Şivan Perwer kültürel birlikteliği koruyacak, asırlardır bir arada yaşamış iki halkın kardeşliğini pekiştirecek, yanı sıra geri bırakılan sahipsiz bırakılan Kürt dili olan Kürtçe'ye hizmet edecek her türlü kültürel projeye saygılıdır ve imkanları dahilinde içerisinde yer alarak veya dışardan destekleyerek katkılar sunacaktır" sözleriyle dile getirdi.