Siyaset TSK'daki generallere hakarete ilişkin sert tepki: Hadsiz açıklamayı kınıyoruz

TSK'daki generallere hakarete ilişkin sert tepki: Hadsiz açıklamayı kınıyoruz

04.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bir televizyon kanalında TSK’daki generallere yönelik sarfedilen sözlere Milli Savunma Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten sert tepki geldi.

TSKdaki generallere hakarete ilişkin sert tepki: Hadsiz açıklamayı kınıyoruz

Milli Savunma Bakanlığı: “Asil milletimizin güvenliği ve bekası uğrunda, yargı ve istihbaratla yakın iş birliği içinde FETÖ ile her türlü mücadeleyi yapan, PKK/YPG, DEAŞ ve diğer terör örgütlerine karşı yurt içi ve yurt dışı operasyonları icra eden ve tüm vazifelerini büyük bir ciddiyet ve samimiyetle yerine getirme gayreti içinde olan Türk Silahlı Kuvvetlerini komuta eden generalleri toplum nezdinde aşağılamaya çalışmak ordumuza ve asil milletimizin hak ve menfaatlerine zarar vermektedir. Bu hadsiz, yakışıksız ve yasal sınırları aşan açıklamayı, şiddetle kınıyor, yasal süreçlerin yakından takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ediyoruz.”

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun: “Ulusal bir televizyon programında, programa katılan bir yorumcu tarafından Türk Silahlı Kuvvetlerini komuta eden generaller hakkında sarfedilen hakaretamiz ifadeler ziyadesiyle rahatsız edicidir. Bu ifadeleri kullanan kişinin sayın Cumhurbaşkanımızın adını ağzına alarak bu sözleri sarfetmesi ise bir diğer talihsizliktir. TSK mensuplarımıza yönelik bu tahripkar ifadeleri en sert şekilde kınıyoruz.”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: “Bu açıklamayı şiddetle kınıyoruz. Birisinin Sayın Cumhurbaşkanımızın ismini zikrederek generallerimize hakaret gibi bir yanlışlık içinde olması asla kabul edilemez.”