Siyaset ‘Tuğlaları popülizm olan Berlin Duvarı inşa ediyorlar’

‘Tuğlaları popülizm olan Berlin Duvarı inşa ediyorlar’

05.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Almanya’daki seçim öncesinde bir televizyon programında karşı karşıya gelen Başbakan Angela Merkel ve SDP lideri Martin Schulz’un Türkiye konusundaki açıklamalarına tepki gösterdi.

‘Tuğlaları popülizm  olan Berlin Duvarı  inşa ediyorlar’

Çelik, “Alman siyasetçiler seçim vaadi olarak Türkiye’ye söz söyleme yarışına giriyorlar. Türkiye’ye karşı bu saygısız mesajları kabul etmiyoruz ve aynen iade ediyoruz” dedi. Çelik, twitter üzerinden yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: “Merkel-Schulz TV karşılaşması dünyanın her yerinde ibretle izlendi. Görülüyor ki seçime giderken Almanya’nın Türkiye ve mültecileri iç politika konusu yapmaktan başka derdi yok. Bu TV gösterisinden herkes için kritik sonuçlar çıktı. Seçim vaadi olarak Alman siyasetçiler Türkiye’ye söz söyleme yarışına giriyorlar. Türkiye ile Almanya arasında iyi ilişkiler olması herkesin yararınadır. Alman siyasetçilerin bu özensiz dilden vazgeçmesi gerekir. Türkiye-Almanya arasındaki ilişkileri zehirlemeye çalışan bu özensiz dil, Almanya için ciddi bir sorundur. Schulz seçimde başarısızlık psikolojisiyle, Türkiye’ye karşı, bize kapalı kapılar ardında söylediklerinin tam tersini ifade ediyor. Merkel de bundan geri kalmamak için aynı siyasetsizleşme pozisyonuna yuvarlandı.”
‘Saygı göstermiyorlar’
AB değerlerinin yerini popülizm kriterlerinin aldığını ifade eden Çelik, “Tuğlaları popülizm olan bir Berlin Duvarı inşa ediyorlar. Bazı Alman siyasetçilerin bu tavrı tüm Avrupa’yı popülizmden inşa edilmiş bir Berlin Duvarı ile kuşatmaktır. Bu siyasetçiler AB’nin ne olduğundan habersiz, AB’yi ‘Almanya Birleşik Devletleri’ zannediyorlar. Türkiye’ye olduğu gibi AB değerlerine ve kurumlarına da saygı göstermiyor bazı Alman siyasetçiler.”
l ANKARA Milliyet