Siyaset Tuğrul Türkeş: Siyasete devam

Tuğrul Türkeş: Siyasete devam

25.11.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Tuğrul Türkeş: Siyasete devam

Tuğrul Türkeş: Siyasete devam

MHP 5. Olağan Kongresi'ni kaybeden Tuğrul Türkeş, siyasete devam kararı alırken, kongrede Ramiz Ongun'u destekleyen Seval Türkeş, Genel Başkan Devlet Bahçeli'yi "kongreye Susurluk gölgesi düşürmek"le suçladı.
Bahçeli'ye ikinci kez yenilen Tuğrul Türkeş, kongre sonuçlarını Milliyet'e şöyle değerlendirdi:
"Delege, Bahçeli'den yana tercih koymuştur. Genel başkanlık yarışını kaybettim, ama siyasete devam ediyorum. Bugünden sonra hepimiz Bahçeli'yi genel başkan olarak kabul ediyoruz."
Türkeş, kongredeki "Çatlı ölmedi, içimizde yaşıyor" ve "Susurluk ovası, bozkurtların yuvası" sloganıyla ilgili olarak ise yorum yapmadı.

Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş ise 18 Mayıs'taki olaylı olağanüstü kongredeki birtakım karanlık mihrakların bu kez de Tuğrul Türkeş'in çevresinde odaklandığını ileri sürerek şunları söyledi:
"Tuğrul'a önceden destek vermiştim. Ancak daha sonraki gelişmelerle kendimi tasfiye ettim. O kongreyi de berbat eden eller bu ellerdir. Ben o nedenle zayıf olan adayı destekledim. Adımın kullanılmasına izin vermedim. Bu çeteler adımı kullandıktan sonra beni pasifize edeceklerdi."

Seval Türkeş, Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nde "ülkücü mafya"dan söz edilmesinin ne kadar doğru olduğunun önceki günkü kongreyle ortaya çıktığını belirten Türkeş şunları kaydetti:
"Alparslan Türkeş de ordu mensubuydu. Böyle bir liderin sermayesini kullanan adaylar Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanının gönderdiği mesajı yuhalayanlara yanıt vermek durumundadır. Bu, tüyler ürperticidir. MHP Kongresi'nde `Hükümet istifa' sloganının yeri yoktur.
Susurluk olayının aydınlatılmasını kamuoyunun yüzde 90'ı istiyor. `Çatlı ölmedi, kalbimizde yaşıyor',`Susurluk ovası, bozkurtlar yuvası' sloganlarının orada işi ne? Milli Güvenlik Kurulu'nun aldığı kararların ne kadar haklı olduğu ortadadır. Bu durumdan sonra MHP esas şimdi parçalanmıştır."
Atatürk Spor Salonu'nun çevresindeki standlarda satılan Abdullah Çatlı'yla ilgili kitaplara da dikkat çeken Türkeş şöyle devam etti:
"Başbuğ Alparslan Türkeş'in sözlerini salona astıkları halde, onun tarihi misyonuna hakaret etmişlerdir. Türk prensiplerine göre davranmadılar. Bununla ilgili birçok güzel kitabın satılması gerekirken Çatlı'nın kitaplarının satılmasının ne anlamı var? Tamamen aykırı hareket ettiler."

Devlet Bahçeli'yi de, kongrede atılan sloganları önlememekle suçlayan Türkeş, "Bu basiretsizliktir. Bu durumu kınıyorum. Alparslan Türkeş'in prensiplerini sermaye, patent olarak kullanan bir parti başkanına saygı duymam. O parti başkanıdır, ama başbuğun partisinin değil."