Siyaset Tuna listede yok

Tuna listede yok

02.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

AK Parti 6 başkanı yeniden aday gösterirken 14 ilçede yeni isimler aday oldu. Turgut Altınok 2 dönemin ardından Keçiören’de yeniden aday gösterildi. Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna listeye giremedi. Üç ilçede MHP adayları desteklenecek

Tuna listede yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün 31 Mart yerel seçimlerinde partisinin Ankara’nın 25 ilçesinde yarışacak belediye başkan adaylarını açıkladı. Buna göre AK Parti, kendi elindeki 6 ilçede mevcut belediye başkanlarıyla yola devam etme kararı alırken 14 belediyede yeni adaylar belirledi. 2004 seçimlerinde Keçiören’den AK Parti Belediye Başkanı seçilen Turgut Altınok, 2 dönem aranın ardından Keçiören’den yeniden aday gösterildi. Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isteği üzerine istifa etmesinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Mustafa Tuna’nın ismi listede yer almadı. Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, 3 dönem kuralına takıldığı halde aynı ilçeden yeniden aday gösterilerek, kuralın uygulanmadığı tek isim oldu. AK Parti, başkentte MHP’nin elinde bulunan Etimesgut ve Polatlı Belediyelerinin yanı sıra Gölbaşı’nda da kendi adayını göstermeyerek, 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı kapsamında MHP’nin adaylarını destekleyecek.

Haberin Devamı

Tiryaki Yenimahalle’ye
Akyurt Belediyesi’nde Gültekin Ayantaş, Altındağ Belediyesi’nde Veysel Tiryaki, Çamlıdere Belediyesi’nde Hazım Caner Can ve Kahramankazan Belediyesi’nde Lokman Ertürk, AK Parti’nin 3 dönem kuralına takılan isimler oldu. Bu kuralın uygulanmadığı tek isim Çamlıdere Belediye Başkanı Can oldu. Can, 31 Mart’ta bir kez daha AK Parti’nin adayı olarak seçimlere girecek.
Üç dönemlik bir diğer isim Veysel Tiryaki ise yeni listede, CHP’nin elinde bulunan Yenimahalle’den aday gösterildi. 31 Mart’ta Altındağ’da Tiryaki’den boşalacak koltuk için yarışacak AK Partili isim ise Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin eski Genel Sekreteri Asım Balcı olacak. AK Parti, yine CHP’nin elinde olan Çankaya Belediye Başkanlığı için ise Amber Türkmen’i aday gösterdi. Akyurt adayı Hilal Ayık, AK Parti’nin Ankara’daki ikinci kadın adayı olacak.

Haberin Devamı

Tuna listede yok

Üç ilçede MHP’ye destek

AK Parti, 2014 seçimlerinde MHP’nin başkentte kazandığı Etimesgut ve Polatlı’da kendi adayını göstermeyerek Cumhur İttifakı kapsamında MHP’nin adaylarını destekleyecek. AK Parti, ittifak jesti kapsamında Gölbaşı’nda da yine MHP’nin adayı Ramazan Şimşek’i destekleme kararı aldı.

İŞTE ANKARA ADAYLARI

Büyükşehir: Mehmet Özhaseki

Akyurt: Hilal Ayık

Altındağ: Asım Balcı

Ayaş: Burhan Demirbaş

Balâ: Ahmet Buran

Beypazarı: Tuncer Kaplan

Çamlıdere: Hazım Caner Can

Çankaya: Amber Türkmen

Çubuk: Baki Demirbaş

Elmadağ: Gökhan Küçükçelebi

Etimesgut: MHP - Enver Demirel

Evren: Hüsamettin Ünsal

Gölbaşı: MHP - Ramazan Şimşek

Güdül: Muzaffer Yalçın

Haymana: Özdemir Turgut

Kahramankazan: Serhat Oğuz

Kalecik: Duhan Kalkan

Keçiören: Turgut Altınok

Kızılcahamam: Süleyman Acar

Mamak: Murat Köse

Nallıhan: İsmail Öntaş

Polatlı: MHP - Mürsel Yıldızkaya

Pursaklar: Ayhan Yılmaz

Sincan: Murat Ercan

Şereflikoçhisar: Melih Memiş Çelik

Yenimahalle: Veysel Tiryaki