Siyaset Tunceli’de saati Baydemir’e ayarlı bomba!

Tunceli’de saati Baydemir’e ayarlı bomba!

05.08.2010 - 02:32 | Son Güncellenme:

Tunceli Belediyesi’nde zaman ayarlı bomba bulundu. Bombanın Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı BDP’li Osman Baydemir’in cumartesi günü binada bulunduğu sırada patlayaak şekilde ayarlandığı, ancak saatinin pili bittiği için infilak etmediği ortaya çıktı

Tunceli’de saati Baydemir’e ayarlı bomba

Oğultay Mahallesi Okullar Caddesi’nde bulunan 5 katlı Tunceli Belediyesi hizmet binasının depo olarak kullanılan 3. katında dün bir görevli, bulduğu bir paketi açınca içinde pil, kablo ve patlayıcıyı görünce durumu yetkililere bildirdi. Polis, 100’den fazla kişinin çalıştığı binayı boşaltarak güvenlik önlemi aldı. Bomba uzmanları paketin içinde zaman ayarlı bomba olduğunu belirledi. Uzmanlar, bombanın düzeneğini fünye kullanarak etkisiz hale getirdi.
Bombanın zaman ayarlı olduğu ve 250 gram C-4 ve A-4 tipi plastik patlayıcı içerdiği belirlendi. Patlayıcının geçen cumartesi günü öğle saatlerinde patlayacak şekilde ayarlandığı ancak pilinin bitmesi sonucu infılak etmediği anlaşıldı. Belediye binasında ise güvenlik kemaralarının bulunmadığı kaydedildi. Baydemir, Tunceli’de düzenlenen konferansta ‘bayrak ve özerlikle’ ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Taha suresi önerisi
Baydemir ise, bu yöndeki çıkışını dün de sürdürerek, “Kürt sorunun çözümüne dair, parti programımızdan, demokratik özerklik programından ne anladığımı, olabilecek en yalın dille ifade ettim. Bir özel eleştiri vermem gerekiyorsa, bu güne kadar bu yalınlıkta konuşmamamdır. Kürt sorunun çözümü budur” dedi. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in kendisiyle ilgili ‘organları yer değiştirmiş adam’ sözlerinin hatırlatılması üzerine Baydemir, “Hükümet üyelerine Taha suresininin 71. ayetini okumalarını öneriyorum” diye konuştu.

Valilik: Hedef Baydemir değildi
Tunceli Valiliği resmi internet sitesinde, Vali Mustafa Taşkesen imzasıyla yapılan açıklamada, patlayıcının, Diyarbakır Büyükşehir Beylediye Başkanı Osman Baydemir’i hedef almadığı ileri sürüldü. Yapılan ilk incelemede; şüpheli paketin içerisinde zaman ayarlı plastik patlayıcı bulunduğu dile getirilen açıklamada şöyle denildi:
“Mekanizmayı çalıştırmaya yarayan pilin sağlam fakat bulunması gereken yuvada değil, paketin yanında olduğu; dolayısıyla herhangi bir zaman ayarı olmadığından medyada yer alan iddiaların asılsız olduğu, kaldı ki patlayıcının bulunduğu yer ile Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir’in konuşma yaptığı salonun birbirine uzak ve ters istikamette olduğu anlaşılmıştır.”

Haberin Devamı

Taha Suresi 71. ayet
(Firavun) dedi ki: “Ben size izin vermeden önce ona inandınız öyle mi? Şüphesiz o, size büyüyü öğreten büyüğünüzdür. O halde ben de sizin ellerinizi ve ayaklarınızı çapraz olarak keseceğim ve sizi hurma dallarında sallandıracağım. Siz de elbette, hangimizin azabı daha şiddetliymiş ve daha sürekliymiş öğrenmiş olacaksınız.”