Siyaset ‘Türk milliyetçiliği Türkeş’le yayıldı’

‘Türk milliyetçiliği Türkeş’le yayıldı’

05.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

MHP’nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in vefatının 22. yılı nedeniyle Beştepe’deki mezarı başında tören düzenlendi. Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan anma törenine, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yanı sıra MHP Genel Başkan yardımcıları, milletvekilleri de katıldı.

‘Türk milliyetçiliği Türkeş’le yayıldı’

Bahçeli’ye Türkeş’in “dava arkadaşları” Hacı Yusuf Işık ve Ali Reşat Yılmazbilen ile Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş de eşlik etti. Bahçeli, törende yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “Merhum Türkeş Bey, davasını bayraklaştıran, ülkesini ve milletini her şeyin üstünde tutan bir irade ve idrak gücüne sahipti. Onun nezdinde karamsarlık yoktu. Kötümserliğe müsaadesi hiç yoktu. Devamlı geleceği düşünen, hiç yüksünmeden, hiç yorgunluk emaresi göstermeden Türk-İslam ülküsünün parlak ufuklarını düşleyen, bununla ilgili muazzam çalışmalara imza atan muazzez bir vasfı vardı. İnancıyla, istikrarlı hayatıyla, dik duruşuyla, cesur tutumuyla elbette taraflı tarafsız herkesin gönlünde taht kurdu.” Türk milliyetçiliğinin, Anadolu’nun her köşesine onunla yayılmış ve asil Türk gençlerinin vicdanında yer bulmayı onunla başardığını ifade eden Bahçeli, “Bizlere emanet ettiği, emin ve ehil ellerde olan iki eserinden MHP ile Ülkü Ocakları milletimizin takdir ve teveccühüyle çok daha güçlü, çok daha sağlam bir seviyeye hamdolsun ulaşmıştır” dedi.

Erdoğan’dan mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP’nin kurucu genel başkanı merhum Alparslan Türkeş’in vefat yıldönümü dolayısıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi arayarak taziyede bulundu. Erdoğan ayrıca Alparslan Türkeş’in eşi Seval Türkeş ve oğlu Tuğrul Türkeş’le de telefonda görüşerek başsağlığı dileklerini iletti. Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda da “Milliyetçi Hareket Partisi Kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş’i, vefatının 22. yıl dönümünde saygıyla ve rahmetle yad ediyorum” ifadesini kullandı.