Siyaset ‘Türkiye savruluyor’

‘Türkiye savruluyor’

06.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını eleştirerek, “Bu tablonun vebali 16 yıldır bu ülkeyi yönettiklerini sananlardadır. Ne diyorduk? Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor” ifadelerini kullandı.

‘Türkiye savruluyor’

Sınav ve yerleştirme sonuçları hakkında Twitter hesabından değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, “Yönetilemeyen Türkiye!” başlığıyla yayımladığı açıklamasında şunları kaydetti: “Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS); 1 milyon 180 bin öğrenci katıldı. Yaklaşık 190 bin öğrenci hiçbir liseye kayıt yaptıramadı. 122 bin 539 öğrenci ise istemediği bir okula zorunlu olarak yerleşti. Milyonlarca çocuğumuz eğitimde her Bakanın değişen eğitim politikalarının kurbanı oldu...”

Haberin Devamı

Doğru ortalamaları

Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının da içler acısı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu “Derslere göre verdikleri doğru cevap ortalamaları şöyle: Temel matematikte 40 soruda doğru cevap ortalaması 5.6, fen bilimlerinde 20 soruda doğru cevap ortalaması 2.8, matematikte 40 soruda doğru cevap ortalaması 3.9, fizikte 14 soruda doğru cevap ortalaması 0.4, kimyada 13 soruda doğru cevap ortalaması 1.1, biyolojide 13 soruda doğru cevap ortalaması 1.6. Bu tablonun vebali 16 yıldır bu ülkeyi yönettiklerini sananlardadır. Ne diyorduk? Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor...” ifadelerini kullandı.

5 temel sorun

CHP lideri önceki gün Twitter’dan paylaştığı mesajda da Türkiye’nin beş temel sorununu ‘Eğitim, ekonomi, demokrasi, dış politika, toplumsal barış’ olarak sıraladıktan sonra yönetenlerin önce bu beş soruna odaklanması gerektiğini belirtmişti. Kılıçdaroğlu mesajını şöyle sürdürmüştü: “Alay-ı vala ile 100 günlük eylem planı açıklandı… 5 Temel sorunun hangisine çözüm üretiliyor? Gerçek şu ki; sorunlar çözülmüyor, sorunlar derinleşerek varlığını sürdürüyor… Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor.”