Siyaset ‘Tuzaklara rağmen dimdik ayaktayız’

‘Tuzaklara rağmen dimdik ayaktayız’

04.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin maruz kaldığı terör saldırılarına, kuşatmalara, tuzaklara rağmen demokrasisi ve ekonomisiyle dimdik ayakta olduğunu, kendi halkı yanında tüm dostlarının ve insanlığın umudu olmayı sürdürdüğünü vurguladı

‘Tuzaklara rağmen dimdik ayaktayız’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, küslerin barıştığı, ayrı düşenlerin kavuştuğu, safların sıklaştığı, umutların tazelendiği, yüreklerin heyecanla çarptığı bir bayrama daha ulaştırdığı için Allah’a hamd ettiğini belirtti.

Haberin Devamı

Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda “Dünyanın dört bir yanında, şu mübarek bayram günlerinde dahi zulüm altında inleyen, yokluk ve yoksulluk içinde çırpınan kardeşlerimizin olduğunu bilmek, kalplerimizi hüzünlendiriyor” dedi.

‘Cendereden çıkarız’

Türkiye’nin, maruz kaldığı terör saldırılarına, kuşatmalara, tuzaklara rağmen demokrasisi ve ekonomisiyle dimdik ayakta kalarak, kendi halkı yanında tüm dostlarının ve insanlığın umudu olmayı sürdürdüğünü belirten Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

Dünya, önümüzdeki bir asrını şekillendirecek büyük bir dönüşüm sürecine girmiştir. Ülkemizin en büyük şansı, bu kritik dönemi 1990’lı yıllardaki gibi zayıf değil, güçlü bir şekilde karşılıyor olmasıdır. Geçtiğimiz 17 yılda, ülkemize kazandırdığımız yatırımlar, hayata geçirdiğimiz projeler, yaptığımız hizmetler sayesinde Türkiye, bu süreci fırsata çevirebilecek bir yerde durmaktadır. Ülkemizle ilgili dolaşıma sokulan felaket senaryolarının amacı, milletimizin moralini bozmak, gardını düşürmektir. Bugüne kadar önümüze çıkan sorunların üstesinden gelmeyi nasıl başardıysak, önümüzdeki dönemde de meselelerimizi Allah’ın yardımı ve milletimizin dirayeti sayesinde çözeceğiz. Türkiye olarak ülkemizi bu cendereden de çıkartacağız.”

Haberin Devamı

Erdoğan, şöyle devam etti:

“Buradan, sanayicisinden çiftçisine, esnafından ihracatçısına, tüccarından sanatkarına kadar tüm girişimcilerimize sesleniyorum; gelin Türkiye’yi birlikte büyütelim. Gelin, beşeri ve iktisadi tüm sermayenizi, birikiminizi, imkanlarınızı Türkiye’nin geleceği için hemen harekete geçirin. Gün, ülkeniz ve milletiniz için elinizi taşın altına koyma günüdür. Devlet ve hükümet olarak, tüm imkanlarımızla yanınızdayız.”

Erdoğan, bayram tatilinde yola çıkan sürücüleri de kurallara uymaya çağırdı.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

‘Tuzaklara rağmen dimdik ayaktayız’

‘Tuzaklara rağmen dimdik ayaktayız’

Erdoğan’ın kabulleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Avrupa Birliği (AB) Komiseri Dimitris Avramopoulos’u Cumhurbaşkanlığı Vahdettin Köşkü’nde kabul etti. Bu görüşmenin ardından KKTC’nin yeni Başbakanı Ersin Tatar Üsküdar’daki Vahdettin Köşkü’ne geldi. Tatar’la saat 15.45’te başlayan görüşme yaklaşık 1.5 saat sürdü. Görüşmede, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve KKTC Dışişleri Bakanı Kudret Özersay da hazır bulundu. İSTANBUL AA