Siyaset Tüzmen'den seçim konusunda şiirli açıklama

Tüzmen'den seçim konusunda şiirli açıklama

01.04.2009 - 16:39 | Son Güncellenme:

‘Hey gidi küheylan sen koşmana bak, çatlarsan doğuran kısrak utansın’

Tüzmenden seçim konusunda şiirli açıklama

MERSİN'de seçimlerden sonra, “Herkes hak ettiğini bulur” sözleri tepki gören Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, sözlerini söylediği şiirle açıklamaya çalıştı.
Bakan Kürşad Tüzmen, Mersin Uluslararası 4'üncü Tarım Fuarı için geldiği kentte, gazetecilerin bu yöndeki sorularını yanıtladı. Seçimlerin artık bittiğini, o zaman konuşacaklarını konuştuklarını belirten Tüzmen, “Ben açık sözlü bir insanım. Beçim bitti. Seçimler sırasında konuşacaklarımızı, konuştuk. Onunla ilgili yorumlarımızı yaptık. Burada söylenecek şey şu; Diyorum ki, ‘Tohum saç, bitmezse toprak utansın. Hedefe varmayan mızrak utansın. Hey gidi küheylan sen koşmana bak, çatlarsan doğuran kısrak utansın” dedi.
Seçimden hemen sonra kazanan CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ı arayarak ilk kutlayan kişi olduğunu anlatan Bakan Tüzmen, şöyle devam etti:
Seçim günü saat 7'de (19.00) sandıkların yüzde 25’i açılmışken sayın Macit Özcan'ı aradım, kendisini tebrik ettim. ‘Arada büyük bir fark var dolayısıyla seni tebrik ederim’ dedim. ‘Yalnız, şehirle ilgili altyapı ve üstyapı sorunları var. Yağmur yağdığı zaman burası Venedik'e dönmesin. Şehrin girişindeki açık hava mezbahası ve açık kanalizasyonu kaldır’ dedim. Bunları kendisine de sorabilirsiniz. El birliği ile Mersin'i yöneteceğiz. Centilmenlik konusuna da gelince, en centilmen davranan biz olduk. Dikkat ederseniz, Mersinli'nin rahatsız edilmemesi için de ne konvoy, ne kalabalık yapmadık. Sadece aldık adaylarımızı dolaştırdık. Ben spor dünyasından gelen bir insanım, galibiyet de, mağlubiyet de vardır. Hepsinin sonucu Mersinli'nin takdiridir. Bu şekilde çıkan sonuca saygı duymak lazım. Bu seçimde bizim de eksikliklerimizin olduğunu çok iyi bir şekilde gördük. Nelerin de buna sebep olduğunu sizler çok daha iyi değerlendiriyorsunuz. Bu konudaki eksikliklerimizi giderip yine Mersin'e elimizden gelen hizmeti vermeye çalışacağız.”
Bakan Tüzmen, 29 Mart seçim sonrası, kazanan CHP'li Macit Özcan'ı kutlarken, “Mersin'i Dubai yapacağız' dedik. Ama yağmur yağdığı zaman Mersin Venedik oluyor. Yani herkes hak ettiğini bulur” demiş, bu sözleriyle tepkilere neden olmuştu.