Siyaset Twitter’a tepki

Twitter’a tepki

31.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sosyal paylaşım sitesi Twitter’ın ‘We love Erdoğan’ (Seni seviyoruz Erdoğan) ‘hashtag’ını kaldırmasına üst düzeyde tepki gösterildi.

Twitter’a tepki

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Twitter’ı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili mesajları engellemesinden dolayı, “ikiyüzlü” ve “sahte demokrat” olmakla eleştirdi. Akdoğan, “Erdoğan’a hakaret edildiği zaman, ‘katil Erdoğan’ diye yazdıklarında niye müdahale etmediler, niye karşı çıkmadılar? ‘Erdoğan’ı seviyoruz’ diye atılan tweetlerde bir hakaret var mı? Niye rahatsız oluyorsunuz? Erdoğan sevgisi niye çıldırtıyor bazılarını? Erdoğan’ı seviyoruz lafı neden seni çıldırtıyor? Bu soruya cevap bulmak lazım, ne oldu da bunu sansür uyguluyorsun?” diye sordu.
Talimat kimden?
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da “Twitter yetkililerine soruyorum; kim talimat verdi, ‘We love Erdoğan’ ‘hashtag’ını kaldırdınız? Özgürlük ilkeleri içerisinde, ‘We love Erdoğan’ mesajını kullanmak, yaymak Twitter ilkelerine aykırı mı, aykırıysa hangi ilkesine aykırı? İnsanların birine dair sevgisini ifade etmesi nasıl ‘Twitter’ı rahatsız ediyor? Bu da Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı yürütülen kürsel operasyonunun bir yansımasıdır” dedi.