Siyaset ‘Ülkemizi büyüten işçi kardeşlerim’

‘Ülkemizi büyüten işçi kardeşlerim’

02.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı. Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Alın teri dökerek çalışırken ülkemizi de büyüten işçi kardeşlerimin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum” ifadelerini kullanan Erdoğan’ın tweetinde, önceki gün paylaştığı 1 Mayıs mesajı ile ilgili görsel de yer aldı.

‘Ülkemizi büyüten işçi kardeşlerim’

ANKARA Milliyet - Cumhurbaşkanı Erdoğan dün öğle saatlerinde Üsküdar Kısıklı’daki konutundan çıkarak Vahdettin Köşkü’ne geçti. Erdoğan, Küplüce’den geçtiği sırada yol üzerinde bulunan kentsel dönüşüm alanında durdu. Buradaki işçileri selamlayan Erdoğan daha sonra Vahdettin Köşkü’ne geçti.

Haberin Devamı

‘Ülkemizi büyüten işçi kardeşlerim’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mahruze Keleş isimli vatandaşı ve ailesini evinde ziyaret etti. Keleş, 2019’daki mahalli idareler seçiminde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “Sana kete yaparım ama oy vermem” sözleriyle gündemde yer almıştı.

‘İşçilerimizin alın teri sayesinde yükseldik’

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Türkiye bugün dünyanın saygın devletlerinden biri olmuş ve ekonomisiyle, üretim gücüyle, toplumsal refahıyla her zamankinden daha güçlü bir seviyeye yükselmişse hiç şüphesiz bu kadını erkeğiyle, genci yaşlısıyla bütün bir yurt sathına yayılmış üretici insanlarımızın alın teri sayesindedir.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Hep beraber bu ülkede örgütlü işçi mücadelesini başlatacağız. Çalışanlar alın teri dökecek ve emeklerinin karşılığını alacaklar. Sendikalı olacaksınız, haklarınızı size teslim edeceğim.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Emek, emekçiyle anlamlı ve bütündür. Ne mutlu vatan ve millet sevgisiyle geleceği inşa eden, bu şuurla hayatını kazanan fedakar emekçilerimize.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Türkiye bugün, terörden göçe, uyuşturucudan trafiğe, afet yönetiminden virüs meselesine kadar pek çok güvenlik başlığını yönetiyor, ekonomik ve siyasal pek çok uluslararası operasyona karşı ayakta kalabiliyorsa, bunun en önemli nedenlerinden biri, insanımızın alın teri ve emeğiyle ortaya koyduğu üretimin gücüdür.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: Önceden yasaklarla anılan 1 Mayıs’ların Sayın Cumhurbaşkanımız’ın iradesiyle 2009 yılında Emek ve Dayanışma günü olarak tanınması ve resmi tatil yapılması özgürlük ve demokrasi yolunda attığımız çok önemli bir adımdır. Salgın sonrasında 1 Mayıslarda yine meydanlarda olacağız.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Başta fedakarca ve cansiperane çalışan sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm emekçi kardeşlerimin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum.