Siyaset 'Ülkesini seven herkes kardeştir'

'Ülkesini seven herkes kardeştir'

05.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Sözcüsü Öztrak, “Biz ister AKP’ye, ister MHP’ye oy versin, ister İYİ Partili, ister HDP’li, ister Saadet Partili olsun... Bu topraklarda yaşayan, ülkesini bayrağını seven, demokrasiden yana olan herkesi kardeş biliriz. Sayın Bahçeli sakın alınmasın” dedi

Ülkesini seven herkes kardeştir

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısı devam ederken açıklama yaptı. Öztrak özetle şunları söyledi: “Hayat pahalılığı milletimizi ezmeye devam ediyor. Yangın yerine dönen çarşı ve pazarda, fileler daha uzun süre dolmayacak. TÜİK’in resmi rakamlarıyla dahi çarşıdaki kriz saklanamıyor. 12 aylık mutfak enflasyonu yüzde 32’ye ulaşmış. Bu pahalılığın bir tek sorumlusu var; üreticiden tüketiciye giden zincirde yandaş komisyonculara müdahale etmeyen Erdoğan yönetimi.”

Haberin Devamı

‘İçinize siniyor mu?’

Öztrak, Sakarya Tank Palet Fabrikası’nın 25 yıllığına işletme hakkının devri ve Bahçeli’nin Kılıçdaroğlu’na hedef alan sözlerine şu yanıtı verdi: “Sarayın bekçisine bazı sorular sormuştuk. ‘Milli harp sanayisinin Katar ordusuna ve Türk olmaktan mutluluk duymam diyen ortağına peşkeş çekilmesi içinize siniyor mu?’ demiştik. Anlaşılan bu peşkeş ‘vatan, millet, beka’ laflarını ağzından düşürmeyen sarayın bekçisinin hiç kanına dokunmamış. O nedenle de bizim sorumuza yanıt vermek yerine genel başkanımıza saydırmayı tercih etmiş. Bir de dönmüş demiş ki ‘Biz ne zaman kardeş olduk?’ Biz ister AKP’ye, ister MHP’ye oy versin, ister İYİ Partili, ister HDP’li, ister Saadet Partili veya diğer partilerden olsun... Bu topraklarda yaşayan, ülkesini, bayrağını seven, özgürlüklerden, demokrasiden yana olan herkesi kardeş biliriz.”

Haberin Devamı

‘Asıl zillet bu’

“Sayın Bahçeli sakın alınmasın; dün ‘bebek katiliyle müzakere yapan, teröristlere kucak açandan Cumhurbaşkanı olmaz. Vatanı bölme hedefinde olandan Cumhurbaşkanı olmaz. TSK’ya kumpas kurandan başkomutan olmaz. Türklüğü reddeden, TC’yi silen, milliyetçiliği ayaklar altına alan bir inkarcıdan Türkiye Cumhurbaşkanı olamaz’ deyip sonra da kendi koltuğunun bekası uğruna bu sözleri söylediği kişinin bekçiliğine soyunandan da bize kardeş olmaz. Zillet arıyorsanız, işte asıl zillet budur.”

Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz’daki direnişin katılımcılarının AK Parti ve MHP tabanı olduğuna yönelik ifadelerini de “Milleti sürekli bölmeye çalışıyor. 15 Temmuz akşamı tüm millet sokağa çıktı. Bizim milletvekillerimiz Meclis’e ilk giden milletvekilleriydi. O gün kendilerine teşekkür edenler bugün kalkıp bu lafı söylüyorlarsa, bu millete ayıptır” diyerek eleştirdi. Öztrak, dikey mimari tartışmalarına ilişkin de “Sanki İstanbul’daki o gökdelenleri biz yaptırdık. Bunları bıraksınlar. Ayıptır. 17 yıldır iktidardalar, kalkmışlar İstanbul’un beton yığınına dönmesini eleştiriyorlar. Ainesi iştir kişinin, lafa bakılmaz” dedi.

‘Kimin parası?’

Haberin Devamı

Öztrak, partisinden aday gösterilmeyen aday adaylarının diğer partilere geçmesini ise “Bir partiden aday olamayınca, diğer bir partiden aday olmak üzere parti değiştirmek milletimizin teveccüh ettiği bir tavır değildir. Buna tevessül edenlerin partimizin oylarını böleceği kanaatinde değilim” sözleriyle yorumladı.

AK Parti’nin Ankara adayı Mehmet Özhaseki’nin hizmetlerin hükümetle işbirliği içerisinde yapıldığı yönündeki açıklamasına da “Siz kimin parasını kime dağıtıyorsunuz? Yani Cumhurbaşkanı belediyelerin paylarını belirleme yetkisi aldı diye, kendi keyfine göre belediyelere verilecek paraları belirlediğinde biz rahat bırakacak mıyız kendisini. Gök kubbeyi başlarına yıkarız. Milletin parasını milletin belediyelerine en adil biçimde dağıtacaklar” karşılığını verdi.

Öztrak, “AKP Genel Başkanı, Adana mutabakatına geri dönüşü yaptığında, bunun artık Suriye hükümeti ile görüşme anlamına geleceğini söylemiştik. Çok yakında ‘Kardeşim Esad’ muhabbetine döneriz” dedi.